Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Периферійні пристрої.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
1.48 Mб
Скачать

Карти пам’яті

Використовуються у мобільних цифрових пристроях.

Compact Flash. Є найстаршим форматом, розроблено компанією SanDisk у 1994 році. Має дещо великі розміри (43х36х33 мм), але високу швидкість, надійність та об’єм. Використовується у професійному фото та відео обладнанні. Для мобільних телефонів не придатні, із-за великих розмірів карти пам’яті.

Multi Media Card. Розроблено компанією Siemens та Transcend у 1997 році. Завдяки малим розмірам (24х32х15 мм) їх застосовують у мобільних телефонах та МР3 плеєрах. Згодом, з’являються зменшені моделі RC-MMC та Micro MMC. Карти Multi Media Card мають надвелику швидкість передачі даних.

Secure Digital Card. Розроблено компаніями SanDisk, Panasonic, Toshiba. Є продовженням формату ММС. Розміри 32х24х21 мм.

В цих картах вдосконалено технологію захисту авторських прав, зокрема, втілено:

  • К риптографічний захист від несанкціонованого копіювання.

  • Підвищений захист від випадкового затирання або пошкодження.

  • Механічний перемикач захисту від запису.

Існують стандарти Mini SD та Micro SD. Використовують у мультимедійних телефонах, смартфонах, плеєрах.

Memory Stick. Розроблено компаніями Sony у 1998 році. Закритий формат, тому використовується у продукції під марками Sony та Sony Ericson. Інші формати MS PRO, MS DUO, MS PRO DUO, MS PRO HG, MS Micro (M2).

xD – Picture Card. Розроблено компаніями Fuji та Olimpus у 2002 році. Закритий формат. Карти мають великий об’єм і використовуються у цифрових фото та відеокамерах.

Висновок: На цій лабораторній роботі ми розглядали Flash-карти, карти

пам’яті ZIP-дисковод, види носіїв, типи дисководів, вінчестер.

Лабораторна робота № 8, 9

Тема: Периферійні пристрої виводу інформації(принтер).

План

  1. Принтер;

  2. Лазерні принтери;

  3. Світлодіодні принтери;

  4. Струменеві принтери;

  5. Сублімаційні принтери;

  6. Матричні принтери;

  7. Гусеничні принтери;

  8. Ланцюжкові друкуючи пристрої;

1.Принтер

Комп'ютерний принтер (англ. printer — друкар) — пристрій для друку інформації на папір.

Процес друку називається виходом на друк, а документ, що вийшов, — роздруківка або тверда копія. Принтери мають перетворювач цифрової інформації (текстфотографіка), що зберігається в запам'ятовувальних пристроях комп'ютера,фотоапарата та цифрової пам'яті, у спеціальну машинну мову.

За технологією друку принтери поділяють на матричні, струменеві, лазерні й сублімаційні, а за кольором друку — кольорові й монохромні.

Монохромні принтери мають кілька градацій, звичайно 2-5, наприклад: чорний — білий, одноколірний (або червоний, або синій, або зелений) — білий, багатобарвний (чорний, червоний, синій, зелений) — білий.

З розвитком комп'ютерних технологій монохромні принтери поступаються місцем повнобарвним або скорочено-кольоровим, які друкують «весь спектр кольорів», видимий людським оком.

Інші принтери — матричні і інші — це історія і вони використовуються як спеціалізовані для друку на безперервний рулон паперу в лабораторіяхбанкахбухгалтеріях, для друку на багатошарові бланки (наприклад, паспортиавіаквитки), а також, коли важливий сам факт друку ударом. Вважається, що факт удару ускладнює внесення несанкціонованих змін до фінансового документа.

Набули поширення багатофункціональні пристрої, в яких об'єднані принтер, сканерксерокс і факс. Таке об'єднання раціональне технічно і зручно в роботі. Широкоформатні (А3, А2) принтери іноді невірно називають плоттерами.

Ера домашніх принтерів почалася з 1985 року, коли на ринку з'явилися принтери LaserJet від Hewlett-Packard і LaserWriter від Apple Computer.