Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
istoriya_mistetstva.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
332.29 Кб
Скачать

Критики

Сюрреалізм як усе декадентське мистецтво має антидемократичний і антигуманістичний характер; він є виявом розкладу буржуазного мистецтва.

92. З набуттям Україною незалежності ми стали свідками швидкої політичної й культурної демократизації суспільства, яка супроводжувалася суттєвими соціально-психологічними трансформаціями. Динаміка змін 1990-х торкнулася і сучасного мистецтва, що підживлювалося новими ідеологемами, новими можливостями й новою енергією multiplicities художніх практик, які викликали до життя появу в країні принципово нових, таких, що раніше не мали місця у радянській ситуації, структур, що намагалися обслуговувати мистецькі процеси, котрі пожвавлювали темпи розвитку. Підтримкою кураторської діяльності, налагодженням міжнародних зв’язків, засвоєнням нових експозиційних форм займалися інституції, організовані у форматі приватних ініціатив, як правило, коштом іноземних благодійних фондів. Різноманітні центри, галереї, салони та інші творчі угруповання відрізнялися стихійністю й несистемністю, і як слідство більшість з них так само швидко зникали, як й утворювалися. Разом з тим існували декілька центрів сучасного мистецтва, політика яких носила характер систематичної співпраці з впливовим концептом на організацію мистецького простору України

93. Автор картини Антон Манастирський (02.11.1878, Тернопільщина – 05.05.1969, Львів). Картина називається "Запорожець", написана 1932 року, сам автор вважав її узагальненим а не конкретним образом. Тому той хто вигадав що це портрет Сірка — явно перебільшив.

Ростику: мізинець є, просто вказівний палець ледь проглядає з-під вус (в такому розмірі цього справді не видно). Насправді розміри картини в натуральні розміри людини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]