Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Темы и вопросы к гос.экзамену.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
447.49 Кб
Скачать

Тема 40 Договір факторингу

Поняття та загальна характеристика договору факторингу. Нормативно-правова база регулювання факторингових послуг. Предмет та істотні умови договору факторингу Сторони договору. Види факторингових договорів.

Тема 41 Договір найму житла

Поняття, предмет, форма договору. Сторони в договорі. Права та обов’язки сторін за договором. Строк дії договору. Припинення договору. Правові наслідки припинення договору. Права та обов’язки сторін за договором найму житла. Обов’язки наймача житла. Термінові жильці. Ремонт житла. Плата за користування. Договір піднайму. Заміна сторони в договорі. Переважні права наймача житла.

Тема 42 Договір позики

Поняття та предмет договору. Форма та сторони договору. Права та обов’язки сторін. Строк договору. Порядок та правові наслідки припинення договору.

Тема 43 Договір підряду

Поняття, предмет та сторони договору. Зміст договору. Правові наслідки невиконання умов договору. Права та обов’язки сторін за договором. Гарантія якості роботи. Порядок обчислення гарантійного строку.

Тема 44 Договір побутового підряду

Поняття та форма договору. Сторони в договорі. Зміст договору. Права та обов’язки сторін за договором. Відповідальність сторін за договором побутового підряду.

Тема 45 Будівельний підряд

Поняття та зміст договору будівельного підряду. Права та обов’язки сторін за договором. Проектно-кошторисна документація. Відповідальність сторін за договором. Передача та прийняття робіт. Гарантії якості робіт. Усунення недоліків за рахунок замовника.

Тема 46 Договір перевезення

Поняття і види договору перевезення вантажів. Зміст договору перевезення вантажів. Порядок складання договору перевезення. Виконання договору перевезення. Відповідальність за порушення умов договору перевезення.

Тема 47 Транспортне експедирування

Поняття та предмет договору транспортного експедирування. Форма та сторони у договорі. Плата по договору. Виконання умов договору. Документи, що надаються експедитору. Відповідальність експедитора. Відмова від договору.

Тема 48 Договір зберігання

Поняття, предмет та форма договору зберігання. Термін зберігання. Права та обов’язки сторін у договорі. Зберігання на товарному складі. Спеціальні види зберігання та їх умови. Види договору зберігання. Зберігання на товарному складі: поняття, умови, права та обов’язки сторін. Спеціальні види зберігання: зберігання речі у ломбарді, зберігання коштовностей у банку. Надання індивідуального банківського сейфу. Зберігання речей у гардеробі, готелі. Договір охорони.

Тема 49 Недоговірні зобов’язання в цивільному праві

Публічна обіцянка винагороди без оголошення конкурсу. Публічна обіцянка нагороди за результатами конкурсу. Вчинення дій в майнових інтересах іншої особи без її доручення. Рятування здоров’я та життя фізичної особи, майна фізичної або юридичної особи. Створення загрози життю, здоров’ю, майну фізичної або юридичної особи.

Тема 50 Відшкодування шкоди

Загальні положення про відшкодування шкоди. Відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю. Відшкодування шкоди, завданої внаслідок недоліків товарів, робіт (послуг).