Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplomna_robota_metodichni_vkazivki.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
359.94 Кб
Скачать

4.8.5 Програми та методика випробувань

Цей програмний документ складається з таких розділів:

  • об’єкт випробувань;

  • мета випробувань;

  • вимоги до програми;

  • вимоги до програмної документації;

  • засоби і порядок випробувань;

  • методи випробувань;

  • додатки.

У розділах “Об’єкт випробувань” та “Мета випробувань” необхідно вказати найменування, область застосування програми, її позначення, а також мету проведення випробувань.

У розділі “Вимоги до програми” наводяться вимоги, що підлягають перевірці під час випробувань. Перелік цих вимог має бути включений до відповідного розділу технічного завдання на дипломне проектування.

У розділі “Вимоги до програмної документації” подаються склад програмної документації, що готується до випробувань, а також спеціальні вимоги, якщо вони задані в технічному завданні.

Перелік технічних і програмних засобів, що використовуються під час випробувань, а також порядок проведення випробувань, складають зміст розділу “Засоби і порядок випробувань”.

У розділі “Методи випробувань” наводяться описи використаних методів випробувань. Необхідно методи випробувань за окремими показниками подавати у тій послідовності, в якій вони розташовуються в розділах “Вимоги до програми” і “Вимоги до програмної документації”. Наводяться описи перевірок з поданням результатів проведення випробувань. Ці описи включають перелік тестових прикладів та контрольних перевірок тестових прикладів.

У додатках наводяться тестові приклади, результати контрольних тестових прикладів у друкованому вигляді, таблиці, графіки тощо.

4.8.6 Опис застосування

До складу цього програмного документу обов’язково включається анотація і зміст.

У розділі “Призначення програми” вказуються можливості програми, її основні характеристики, обмеження, що накладаються на область застосування програми.

Розділ “Умови застосування” повинен містити відомості про умови, необхідні для виконання програми, а саме: вимоги до технічних засобів, інших програм, загальні характеристики вхідної і вихідної інформації, а також вимоги і умови організаційного, технічного і технологічного характеру, інша необхідна інформація.

У розділі “Опис задачі” подається визначення задачі і метод її вирішення.

Відомості про вхідні і вихідні дані вказуються у розділі “Вхідні і вихідні дані”.

У додатках подаються довідкові матеріали: ілюстрації, таблиці, графіки, приклади тощо.

4.8.7 Керівництво системного програміста

Керівництво системного програміста обов’язково повинно містити в своєму складі анотацію і зміст.

У розділі “Загальні відомості про програму” вказуються призначення і функції програми, відомості про технічні і програмні засоби, що забезпечують виконання даної програми.

У розділі “Структура програми” подаються відомості про структуру програми, про її складові частини, про зв’язки між складовими частинами та зв’язки з іншими програмами.

Опис дій з настройки програми на умови конкретного застосування (настройка на склад технічних засобів, вибір функцій та ін.) наводиться у розділі “Настройка програми”. При необхідності подаються приклади для пояснення.

У розділі “Перевірка програми” описуються способи перевірки, що дозволяють дати загальний висновок про працездатність програми. Розділ може містити контрольні приклади, методи прогонки, результати їхнього виконання.

Розділ “Додаткові можливості” включає опис додаткових розділів функціональних можливостей програми і методи їх вибора.

Тексти повідомлень, що видаються у ході виконання настройки, перевірки програми, а також у ході виконання програми, опис їхнього змісту та дій, яких необхідно вжити піля цих повідомлень, подаються у розділі “Повідомлення системному програмісту”.

Керівництво системного програміста може мати також додатки: приклади, ілюстрації, таблиці, графіки тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]