Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplomna_robota_metodichni_vkazivki.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
359.94 Кб
Скачать

Студент ______________________

(підпис)

Керівник роботи ________________________ | ________________________|

(підпис) (прізвище, ініціали)

Додаток 2

Опис символів, що використовуються у схемах алгоритмів, програм, даних і систем.

Найменування

Позначення

Функція

1

2

3

Дані

Відображення даних, носій даних не визначений

Запам’ятовуючий пристрій

Відображення даних, що зберігаються у вигляді, придатному для обробки, носій даних не визначений

Оперативний запам’ятовуючий пристрій

Відображення даних, що зберігаються в оперативному запам’ятовуючому пристрої

Запам’ятовуючий пристрій з послідовним доступом

Відображення даних, що зберігаються в запам’ятовуючому пристрої з послідовним доступом (магнітна стрічка, касета з магнітною стрічкою, магнітофонна касета)

Запам’ятовуючий пристрій з прямим доступом

Відображення даних, що зберігаються в запам’ятовуючому пристрої з прямим доступом (магнітний диск, магнітний барабан, гнучкий магнітний диск)

Документ

Відображення даних, представлених на носії в придатній для читання формі (машинограма, документ для оптичного або магнітного зчитування, мікрофільм, рулон стрічки з підсумковими даними, бланки введення даних)

Ручне введення

Відображення даних, що вводяться вручну під час обробки з пристроїв будь-якого типу (клавіатура, перемикачі, кнопки, світлове перо, смужки з штриховим кодом)

Карта

Відображення даних, представлених на носії у вигляді карти (перфокарти, магнітні карти, карти з мітками, що зчитуються, карти з відривним ярликом, карти з мітками, що скануються)

Паперова стрічка

Відображення даних, представлених на носії у вигляді паперової стрічки

1

2

3

Дисплей

Відображення даних, представлених у формі, придатній для читання людиною, на носії у вигляді пристрою відображення (екран для візуального спостереження, індикатори введення інформації)

Процес

Обробка даних будь-якого виду (виконання певної операції або групи операцій, яке призводить до зміни значення, форми чи розміщення інформа­ції або до визначення, по якому з кількох напрямків потоку слід рухатися)

Обумовлений процес

Обумовлений процес, який складається з однієї або кількох операцій чи кроків програми, визначених в іншому місці (у підпрограмі, модулі)

Ручна операція

Будь-який процес, що виконується людиною

Підготовка

Модифікація команди або групи команд з метою впливу на деяку наступну функцію (встановлення перемикача, модифікація індексного регістра або ініціалізація програми).

Рішення

Рішення або функція перемикаючого типу, що має один вхід і ряд альтернативних виходів, один і тільки один з яких може бути активізований після обчислення умов, визначених всередині цього символу. Відповідні результати обчислень можуть бути записані поряд з лініями, які відображають ці шляхи

Паралельні дії

Синхронізація двох чи більше паралельних операцій

Межі циклу

Символ, що складається з двох частин, відображає початок і кінець циклу. Обидві частини символу мають один і той же ідентифікатор. Умови для ініціалізації, прирощення, завершення і т. д. вміщуються всередині символу на початку або в кінці в залежності від розташування операції, яка перевіряє умову

1

2

3

Лінія

Потік даних або управління. При необхідності чи для полегшення сприйняття можуть бути додані стрілки-вказівники.

Передача управління

Безпосередня передача управління від одного процесу до іншого, іноді з можливістю прямого повернення до ініціюючого процесу після того, як ініційований процес завершить свої функції. Тип передачі управління повинен бути названий всередині символу (наприклад, запит, виклик, подія)

Канал зв’язку

Передача даних по каналу зв’язку

Пунктирна лінія

Альтернативний зв’язок між двома чи більше символами. Крім того, символ використовують для обведення анотованої ділянки

З’єднувач

Вихід з частини схеми і вхід з іншої частини цієї схеми. Використовується для обриву лінії та продовження її в іншому місці.. Відповідні символи-з’єднувачі повинні містити одне й те ж унікальне позначення

Термінатор

Вихід у зовнішнє середовище і вхід із зовнішнього середовища (початок або кінець схеми програми, зовнішнє використання і джерело чи пункт призначення даних)

Коментар

Додавання описових коментарів або пояснюючих записів з метою пояснення чи приміток. Пунктирні лінії у символі коментарю пов’язані з відповідним символом або можуть обводити групу символів. Текст коментарів або приміток повинен бути розміщений біля обмежуючої фігури

Додаток 3

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]