Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplomna_robota_metodichni_vkazivki.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
359.94 Кб
Скачать

1 Мета і зміст дипломного проектування

Дипломне проектування є невід'ємною складовою частиною процесу підготовки спеціалістів у вищих навчальних закладах і проводиться на останньому курсі навчання після вивчення всіх теоретичних дисциплін і виконання практик, передбачених навчальним планом спеціальності. До написання дипломного проекту (дипломної роботи) допускаються студенти, що повністю виконали навчальний план.

Метою дипломного проектування є виявлення студентами достатності обсягу засвоєних під час навчання в університеті знань, оволодіння сучасними ме­тодами, формами організації та знаряддями праці в галузі їх май­бутньої професії, професійних умінь і навичок для прий­няття самостійних рішень під час виконання конкретної роботи в реальних ринкових і виробничих умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Виконання дипломного проекту (дипломної роботи) і успішний його захист перед Державною комісією є підставою для присвоєння студенту кваліфікаційного рівня: спеціаліст.

Дипломний проект (дипломна робота) виконується студентом на підставі завдання на дипломне проектування, яке видається у встановленому університетом порядку. Матеріали, необхідні для виконання дипломного проекту (роботи), студент збирає під час переддипломної практики.

Теми дипломних робіт для студентів спеціальності “Програмне забезпечення автоматизованих систем” обираються з кола актуальних задач розробки, впровадження та експлуатації комп’ютерних програм та комп’ютеризованих технологій у промисловості, сільському господарстві, на транспорті, в галузях управління, освіти і науки, зв’язку та ін., а також наукових досліджень у сфері комп’ютерних наук.

Зміст і обсяги дипломного проекту визначаються випускаючою кафедрою відповідно до навчального плану спеціальності.

2 Вимоги до змісту та оформлення дипломного проекту

2.1 Загальні положення

Зміст дипломної роботи (проекту) повинен відповідати обраній темі і завданню на виконання дипломної роботи. Необхідно подати вичерпні відповіді на всі поставлені в завданні питання. Оформлення дипломної роботи проводиться відповідно до чинних в Україні стандартів Єдиної системи програмної документації (ЄСПД), інших нормативних документів та затверджених Черкаським державним університетом інструктивно-методичних матеріалів та норм. Стандарти ЄСПД встановлюють взаємопов’язані правила розробки, оформлення і обігу програм і програмної документації. Вони встановлюють вимоги, що регламентують розробку, супровід, виготовлення та експлуатацію програм. Цим забезпечується:

  • уніфікація програмних виробів для взаємного обміну програмами і застосування раніше розроблених програм в нових розробках;

  • зниження трудоємності і підвищення ефективності розробки, супроводу, виготовлення та експлуатації програмних виробів;

  • автоматизація виготовлення і зберігання програмної документації.

Правила і положення, встановлені в стандартах ЄСПД, розповсюджуються на програми і програмну документацію для обчислювальних машин, комплексів і систем незалежно від призначення і області використання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]