Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА_госэкзамен_специалисты_библиотека.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
3.45 Mб
Скачать

5.Критерії оцінювання знань студентів на міждисциплінарнОму іспиТі з професійної фахової підготовки

Критерії оцінювання розроблено відповідно до рішення засідання кафедри Інформатики та комп’ютерних технологій. При розробленні критеріїв оцінювання враховувалися кваліфікаційні вимоги до спеціалістів напряму підготовки 0101 «Професійна освіта» спеціальності 7.010104 «Комп’ютерні технології».

Критерії оцінювання спрямовано на забезпечення об’єктивності та єдності вимог, що висуваються на державному іспиті членами державної екзаменаційної комісії.

У відповідності з визначеними кафедрою критеріями оцінювання кожний вид атестаційного кваліфікаційного завдання, що входить до складу екзаменаційного білету, оцінюється деякою кількістю балів. Максимальна сумарна кількість балів, у випадку цілком правильного виконання завдань екзаменаційного білету, становить 100 балів.

5.1.Критерії оцінювання закритих тестових завдань з дисциплін комп’ютерної спрямованості

Відповідно до структури екзаменаційного білета, описаної у розділі 2 методичних вказівок, до екзаменаційного білету входять закриті тестові завдання з трьох дисциплін комп’ютерної спрямованості у кількості 20 одиниць завдань з кожної дисципліни.

За кожну правильну відповідь на тестове завдання надається 0,5 балів. При правильному виконанні комплекту закритих тестових завдань з дисципліни (20 одиниць) студент отримує 10 балів.

5.2.Критерії оцінювання теоретичних питань відкритого типу із загальнонаукових дисциплін

Максимальний бал за письмову відповідь на теоретичне питання відкритого типу становить 15 балів.

5.2.1.Критерії оцінювання з дисциплін «Інтелектуальна власність в інформаційних технологіях» й «Патентознавство»

13-15 балів («відмінно») – дано правильну та повну відповідь, що підтверджує наявність глибоких вичерпуючих знань в об’ємі теоретичної частини завдання згідно з поставленою в ньому метою; грамотне та логічне викладення матеріалу. Продемонстровано впевнене володіння понятійно-термінологічним апаратом дисципліни, відсутні помилки в використанні термінів. Продемонстроване вміння аргументовано викладати власну точку зору. Роботу виконано акуратно, без помарок та виправлень.

9-12 балів («добре») – наявність достатньо повних теоретичних знань в об’ємі теоретичної частини завдання; допускаються незначні, несуттєві помилки, грамотне та логічне викладення матеріалу. Продемонстровано впевнене володіння понятійно-термінологічним апаратом дисципліни, відсутні помилки в використанні термінів. Продемонстроване вміння аргументовано викладати власну точку зору. Роботу виконано акуратно, без помарок та виправлень.

5-8 балів («задовільно») – наявність твердих знань теоретичної частини завдання, відповідь з деякими, в том числі і суттєвими, помилками. Продемонстровано достатнє володіння понятійно-термінологічним апаратом дисципліни, є помилки в використанні та трактовці термінів. Текст відповіді наполовину являє собою стандарті обороти і фрази з підручника/лекцій. Робота виконана не дуже акуратно, зустрічаються помарки і виправлення.

1-4 бали («незадовільно») – наявність глибоких помилок у відповідях на теоретичну частину завдання, нерозуміння суті завдання, невміння використовувати теоретичні знання. Продемонстровано вкрай слабке володіння понятійно-термінологічним апаратом дисципліни, наявність чисельних помилок в використанні та трактовці термінів. Текст відповіді являє собою повну кальку тексту підручника/лекцій. Робота виконана не акуратно, багато помарок і виправлень.