Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
виробнича практика.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
70.66 Кб
Скачать

1. Мета і завдання практики

Метою практики є вивчення виробничо–господарської діяльності будівельних, проектних, експлуатаційних і природоохоронних підприємств і організацій та оволодіння принципами технології виробництва на об’єктах водопостачання і водовідведення, отримання досвіду, застосування теоретичних знань до вирішення практичних завдань, пристосування до практичного режиму на виробництві і дотримування всіх необхідних правил внутрішнього розпорядку і виробничої дисципліни.

Завдання практики: вивчення структури і організації роботи підприємства, вивчення питань будівництва, проектування, експлуатації окремих об’єктів водопостачання і водовідведення, монтажу технічного обладнання, вивчення економіки і суті ринкових відносин на базі практики, вивчення питань охорони праці і навколишнього середовища, набуття досвіду керівної і виховної роботи в колективі.

Після проходження практики студенти повинні знати: структуру бази практики, технічну і організаційну характеристику, призначення об’єкту, експлуатаційну характеристику, вартісні характеристики, технології основних виробничих процесів, правила контролю якості і приймання робіт, техніку безпеки і охорону праці, діючі на виробництві законодавчі акти з питань охорони водойм і навколишнього середовища від забруднення та інше.

Вміння: виконувати роботу за спеціальністю водопостачання і водовідведення на рівні молодшого спеціаліста.

Навички: по організації робіт на закріпленій дільниці об’єкту;

по організації виховної роботи.

2. Зміст практики

Загальна тривалість практики – 2 тижні.

Практику студенти проходять на робочих місцях наданих базою практики. Студент підпорядковується всім правилам і розпорядку, встановленому на виробничому об’єкті і повинен бути зразком дисциплінованості. Особлива увага надається техніці безпеки і охороні праці при виконанні робіт, способам і методам роботи по створенню об’єктів водопостачання і водовідведення. Студент повинен ознайомитись і вивчити технологічні процеси роботи з початку і до закінчення створення об’єкту.

Приступаючи до практики студент повинен ознайомитись з вихідними даними по об’єкту, структурою управління, виробничим процесом та економічними показниками, вивчити проектну документацію виробництва. Під час проходження практики необхідно також враховувати основні напрями виробничої діяльності підприємства та специфіку роботи обладнання, особливості організації робочих місць.

Допомога студента виробництву визначається:

а) у співпраці по виконанню виробничих завдань;

б) застосуванні новітнього технологічного обладнання (комп’ютери, обчислювальні машини) при виконанні технологічних процесів на виробництві;

в) надання спеціалістам підприємства допомоги у справі технічного навчання працівників.

Вивчаючи досвід будівництва студенти повинні відноситись до нього критично, вносити свої пропозиції по покращенню виробничих процесів і вказувати, які дефекти на виробництві мають бути усунені.

Під час практики студенти повинні ознайомитись з роботою суспільних організацій підприємства.