Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
723.97 Кб
Скачать

Висновок

Під час виробничої практики на ЗАТ «Хмельницька кондитерська фабрика «Кондфіл» був проведений аналіз діяльності акціонерного товариства, який дозволив зробити наступні висновки.

Загальна економічна ситуація в Україні останнім часом є надто несприятливою для підприємств країни взагалі і для підприємств кондитерської промисловості зокрема.

Невиважена політика Уряду і Національного банку України спричинили значне падіння курсу гривні, що вплинуло на зростання відсоткових ставок за банківськими кредитами.

Впровадження в Росії, Білорусії та Казахстані ввізного мита на українські кондитерські вироби, що спричинило значне перенасичення українського ринку кондитерською продукцією.

Крім того, в кондитерській галузі України існує досить висока конкуренція і підприємствам слід активно працювати, щоб не втратити свої позиції на ринку.

ЗАТ «Хмельницька кондитерська фабрика «Кондфіл» займала 14 позицію в рейтингу підприємств кондитерської промисловості України в 2008 р. з часткою ринку 0,85%.

Аналіз фінансових результатів діяльності ЗАТ «Хмельницька кондитерська фабрика «Кондфіл» показав, що за досліджуваний період діяльність товариства була збитковою. Це пояснюється рішенням правління акціонерного товариства, яке погодилося на тимчасову збитковість діяльності для повного оновлення виробничих основних фондів, модернізації виробництва, впровадження у виробництво нових видів продукції та, внаслідок цих заходів, поверненням підприємству колишніх ринків збуту та довіри споживачів

Аналіз валюти та структури балансу ЗАТ «Хмельницька кондитерська фабрика «Кондфіл» виявив значне зростання дебіторської заборгованості. Прискорити погашення дебіторської заборгованості можна шляхом:

  • ознайомлення з фінансовим станом покупця та набуття впевненості щодо його подальшої платоспроможності;

  • своєчасного оформлення розрахункових документів;

  • застосування попередньої оплати;

  • застосування вексельної форми оплати;

  • удосконалення розрахунків.

Щоб акціонерне товариство мало позитивний імідж, воно обов’язково повинно бути платоспроможним. Тому керівництво повинно слідкувати за підтриманням платоспроможності на високому рівні.

Аналіз платоспроможності та ліквідності виявив що баланс ЗАТ «Хмельницька кондитерська фабрика «Кондфіл» не є абсолютно ліквідним, а є скоріше абсолютно не ліквідним. Керівництву треба звернути на це увагу і з`ясувати причини такого негативного становища.

Ситуацію можна покращити зменшуючи дуже велику частку кредиторської заборгованості у пасивах, а також збільшивши величину грошових коштів на розрахунковому рахунку.

Зміцнення фінансової стійкості має важливе значення для покращення інвестиційної привабливості, для формування довіри банківського сектору. Фінансову стійкість ЗАТ «Хмельницька кондитерська фабрика «Кондфіл» можна покращити збільшуючи розмір власного оборотного капіталу та зменшуючи поточні зобов’язання.

В цілому проведене дослідження діяльності акціонерного товариства дало можливість зробити такі рекомендації:

  • прискорити погашення дебіторської заборгованості;

  • знизити рівень кредиторської заборгованості;

  • покращити ліквідність;

  • збільшити фінансову стійкість;

  • розширити ринки збуту формуванням нових каналів розподілу продукції.

Впровадження таких заходів значною мірою допоможе підвищити рентабельність діяльності підприємства та покращити його імідж.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]