Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
держ ОП відповіді.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
309.25 Кб
Скачать

30. Профілактика травматизму на робочому місці.

Для боротьби з травматизмом насамперед треба створити для людини сприятливі соціально-економічні та екологічні умови та проводити спеціальні профілактичні заходи організаційного, технічного, санітарно-гігієнічного, медичного, освітнього й морально-етичного характеру.

Головними умовами виробничого травматизму його профілактики є ретельна організація на виробництвах заходів з техніки безпеки та суворий контроль за їх виконанням усіма працівниками.

Виходячи з вищевикладеного виділені пріоритетні напрямки діяльності з профілактики травматизму на робочих місцях:

1.Виявлення можливостей виникнення небезпечних ситуацій на виробництві, їх профілактика, ознайомлення з методами їх запобігання та усунення.

2. Проведення агітаційної і роз'яснювальної роботи з усвідомлення працюють суті, умов та причин виникнення небезпечних ситуацій на виробництві, застосування заходів адміністративного та матеріального впливу до порушників правил безпечного проведення робіт.

3. Постійне навчання робітників і керівників усіх рівнів правилами безпечного проведення робіт, вміння чітко і вчасно розпізнати можливість виникнення небезпечної ситуації.

4. Розслідування нещасних випадків, профзахворювань і аварій на виробництві, розробка та впровадження заходів для запобігання їх повторення.

5. Впровадження у виробництво передових методів профілактики травматизму та профзахворювань.

1

2