Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TEM_3_kurs_2012_GOTOVO.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
156.16 Кб
Скачать
  1. Зміст технологічної практики

2.1. Тематичний план

з/п

Зміст роботи

Кількість

днів

балів

1

2

3

4

1.

Ознайомлення з підприємством

3

10

2.

Оволодіння навичками контролю якості на всіх етапах виробництва продукції

15

40

3.

Вивчення факторів, які впливають на збереження якості товарів

3

10

4.

Виконання індивідуального завдання з товарознавства

2

15

5.

Оформлення звіту

1

10

6.

Захист звіту

1

15

Разом

25

100

2.2. Зміст завдань технологічної практики

1. Ознайомлення з підприємством – 3 дні

1. Ознайомитись з системою охорони праці на підприємстві, вивчити правила безпеки та процедуру проведення інструктажів з техніки безпеки життєдіяльності та охорони праці. – 1 день.

2. Ознайомитись зі статутом підприємства, зосередивши увагу на таких розділах: юридична адреса, форма власності, види та зони діяльності, організація управління, структура підрозділів підприємства та їх функції (подати у вигляді схеми). – 1 день.

3. Ознайомитись з асортиментом продукції, що випускається підприємством, формами та методами її реалізації. Охарактеризувати структуру асортименту товарів даного підприємства. – 1 день.

2. Оволодіння навичками контролю якості на всіх етапах виробництва продукції – 15 днів

1. Ознайомитись з роботою підрозділів, що здійснюють контроль якості продукції на всіх етапах виробництва, їх функціями на підприємстві, матеріальною та нормативно-технічною базами. - 1 день.

2. Ознайомитись з номенклатурою, географією та порядком роботи з постачальниками сировини та матеріалів. Дати товарознавчу характеристику основним та допоміжним матеріалам, що використовуються на підприємстві. - 1 день.

3. Ознайомитись з методами контролю якості сировини та матеріалів, їх особливостями. Вивчити дефекти сировини, дати характеристику та оцінити їх вплив на якість готової продукції. - 1 день.

Результати роботи оформити у вигляді таблиці 1.

Таблиця 1

№ з/п

Назва сировини, матеріалу

Постачальник

Дефекти сировини та їх характеристика

Вплив на якість продукції

1

2

3

4

5

  1. Здійснити приймання за якістю 2-3 партій сировини, що надійшли на підприємство та оформити документально: виклик постачальника (виробника), акт відбору проб для лабораторних досліджень, акт про встановлення якісних розбіжностей при прийманні сировини. Прикласти до звіту копії цих документів. Зробити висновок про дотримання вимог щодо організації приймання сировини та матеріалів. Дати пропозиції по покращенню цієї роботи на підприємстві. - 3 дні.

  2. Вивчити технологічну схему виробництва продукції, проаналізувати відповідність технологічного оснащення та технологічного процесу сучасним вимогам, а також проаналізувати вплив технологічного процесу виробництва на якість продукції. Виявити дефекти, характерні для певних етапів технологічного процесу. Визначити (дослідити) причини виникнення дефектів. Дати пропозиції щодо їх усунення. - 3 дні.

  3. Дати характеристику асортименту продукції, що випускається підприємством та ознайомитись з роботою по розширенню та оновленню асортименту. Охарактеризувати нові види продукції, які заплановано до випуску та вказати, в чому полягає їх новизна (застосування нових сировини, рецептури, технологічних операцій тощо). - 2 дні;

  4. Вивчити зміст нормативно-технічної документації, що регламентує якість продукції, яка виготовляється на підприємстві, ознайомитися з показниками якості цієї продукції та методами їх визначення. – 2 дні.

  5. Ознайомитися з порядком оцінки якості готової продукції на підприємстві. Прийняти участь в оцінці якості готової продукції, порівняти якість продукції підприємства з вимогами діючої нормативно-технічної документації, зробити висновки про якість продукції, що випускається підприємством та причини невідповідності окремих показників якості продукції вимогам НТД (якщо такі відхилення встановлено) . - 2 дні.

Результати оцінки якості кожного виду продукції оформити у вигляді таблиці 2.

Таблиця 2

Результати оцінки якості … (назва товару)

№ з/п

Показники якості

Значення показників якості

Висновок про відповідність вимогам НТД

нормовані НТД

фактично встановлені

1

2

3

4

5

Щоденно студент-практикант проводить оцінку якості не менше 2-3 видів продукції. Якщо підприємство випускає обмежений асортимент товарів, то студент-практикант проводить 3-х разову органолептичну оцінку якості продукції протягом дня з різних виробничих партій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]