Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
derz_pravo_2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
370.18 Кб
Скачать

Порядок і критерії оцінювання знань студентів за спеціальністю 6401 – «Правознавство» на державних іспитах з нормативних дисциплін професійної підготовки

Оцінка результатів складання державних іспитів з окремих дисциплін здійснюється з урахуванням результатів оцінювання поточної успішності в семестрі та результатів оцінювання письмового державного іспиту в порядку, передбаченому системою контролю знань, що прийнята в КНЕУ, за 100-бальною шкалою з подальшим переведенням у 4-бальну та шкалу ЕСТS.

Відповідно до Розпорядження ректора університету від 30 березня 2010 року, починаючи з другого семестру 2009-2010 навчального року в екзаменаційні білети для студентів денної і вечірньої форм навчання включається 6 питань, а з першого семестру 2010-2011 навчального року для студентів заочної форми навчання10 питань.

При цьому кількість балів за поточну успішність студентів денної і вечірньої форм навчання дорівнює 50 балам, максимальна кількість балів за іспит – 60, підсумкова оцінка не повинна перевищувати 100 балів (для студентів заочної форми навчання кількість балів за поточну успішність дорівнює 20 балам, максимальна кількість балів за іспит – 100, підсумкова оцінка не повинна перевищувати 100 балів).

Питання, що включаються до екзаменаційних білетів, є вузловими, узагальненими, комплексними, потребують творчого підходу при побудові відповіді та уміння синтезувати отримані знання.

Питання екзаменаційних білетів формулюються, виходячи з питань, призначених для підготовки до держаної атестації, в межах змісту програми відповідної навчальної дисципліни. Питання для підготовки до державної атестації доводяться до студентів у встановлені в університеті терміни.

Відповідь на кожне питання екзаменаційного білета оцінюється окремо з диференціацією в 10, 8, 6 або 0 балів. Оцінка екзаменаційної роботи здійснюється, виходячи із суми балів, одержаних за всі питання екзаменаційного білета у сукупності.

Підсумкова оцінка (не більше 100 балів) складається з результатів оцінювання поточної успішності студента в семестрі (до 50 балів, для студентів заочної форми навчання – до 20 балів) та результатів оцінювання письмового державного іспиту (до 60 балів, для студентів заочної форми навчання – до 100 балів) за 100-бальною системою з подальшим її переведенням у традиційну систему та систему ЕСТS. В нормативних документах КНЕУ та індивідуальних планах студентів результати державних іспитів відображаються за традиційною системою: «відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно».

Правила переведення оцінок за 100-бальною шкалою в традиційну систему та систему естs такі:

Оцінка за шкалою, що використовується в КНЕУ

Оцінка за національною шкалою

Оцінка за шкалою ECTS

90-100

відмінно

А

80-89

добре

В

70-79

С

66-69

задовільно

D

60-65

Е

0-59

незадовільно

F


Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]