Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Кондратьевой.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
229.89 Кб
Скачать

4. Зміст та обсяг курсових робіт

Курсова робота складається з трьох частин: вступу, основної частини та висновок. Кожна частина повинна бути названа. Основна частина поділяється на окремі питання (пункти).

У вступі студент повинен стисло викласти значення проблеми, який присвячена курсова робота, ступень її розкриття у літературі, сформулювати об’єкт, предмет, мету, завдання та методи дослідження, що будуть використанні при написанні курсової роботи.

Обсяг не повинен бути більше ніж 2-3 сторінки машинописного тексту.

Основна частина складається з двох розділів. Перший розділ курсової роботи стосується теоретичних питань. Вин виконується на основі літературних джерел. В першому розділи розкривається сутність мовного або стилістичного явища, яке вивчається, розглядаються підходи до нього різних вчених, наводяться його можливі класифікації, виокремлюються його види та типи, розглядається його роль та функція в спілкуванні. Обсяг першого розділу складає 10-15 сторінок машинописного тексту.

В другому розділі проблема розглядається на базі практичного матеріалу.

Шляхом аналізу прикладів, зібраних з різних оригінальних джерел англійської мови, виявляються риси подібності та відмінності мовних явищ в текстах. Практична частина курсової роботи якраз і являє собою самостійне дослідження. Студент повинен згрупувати мовні явища або типи текстів різних мов за спільною ознакою і розглянути їх структуру, значення та функціонування в світлі схожості та відмінності. Вибрані приклади повинні представляти собою фрагменти текстів, в яких є виділеним це мовне явище, яке розглядається.

Обсяг даного розділу складає 15-20 сторінок машинописного тексту.

В кінці кожного розділу робляться висновки і узагальнення. Вони повинні оформлятися в тезисної формі і бути конкретними. Слід розрізняти два типи висновків: висновки до теоретичної частини роботи і висновки до практичної частини.

Висновки до теоретичної частини включають відповіді на наступні питання: а) які положення є загальноприйнятими в обраній темі; б) які положення є проблемними, дискусійними і чому; в) які положення приймаються за теоретичну основу; г) що студент має намір проілюструвати в практичній частині курсової роботи.

Висновки в практичній. дослідної частини повинні містити спостереження над конкретним матеріалом, зібраним самостійно. У них повинно бути зазначено: а) скільки всього зібрано прикладів, скільки з них аналізується в даній роботі; б) як проводилася класифікація прикладів, (які приклади охоплює клас - група А), яке спостереження або визначення дозволяє уточнити, заперечити, чи підтвердити аналіз прикладів класу А або класу Б; в) у чому полягає істотний результат роботи.

Загальні висновки курсової роботи будуються на основі висновків до теоретичного і практичного розділу.

У висновках відображається стислий підсумок проведеного дослідження. Обсяг даної частини курсової роботи не повинен бути більш ніж 1-3 сторінки машинописного тексту.

5. Керівництво та контроль виконання курсової роботи

Курсова робота з дисципліни ,, Історія англійської мови ” виконується у 6 семестрі. Студент підбирає практичний матеріал за обраною темою курсової роботи. Обробка та аналіз зібраного матеріалу повинна здійснюватись у відповідності з календарним графіком, що затверджений керівником. Також у відповідності з графіком та завданням по підготовці будується робота зі студентами у період виконання курсової роботи.

Головна задача керівника складається в організації самостійної роботи студента з виконання курсової роботи. На основі вивчених літературних джерел студент повинен сформулювати мету та завдання курсової роботи, визначити методи аналізу, яки будуть використані при виконанні роботи, скласти план роботи.