Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Кондратьевой.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
229.89 Кб
Скачать

19

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЗАПОРІЗЬКИЙ ІНСТИТУТ ЕКОНОМІКИ ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

ЗАТВЕРДЖУЮ

Проректор

________А.В. Сипко

Методичні вказівки до виконання курсових робіт з дисципліни " історія англійської мови "

для студентів денної форми навчання напряму:

6.030507 «Переклад»

Запоріжжя

2012

Методичні вказівки до виконання курсових робіт з дисципліни „Історія англійської мови” для студентів денної форми навчання напряму 6.030507 «Переклад»/ укладач доктор філол. наук, професор Кондратьєва Г.М. – Запоріжжя: ЗІЕІТ, 2012. – 20 с.

Укладач:

доктор філол. наук, професор

Кондратьєва Галина Миколаївна

Обговорені на засіданні кафедри

Теорії та практики перекладу

протокол № _______

"____" ___________ 2012 р.

зав. кафедрою _______К.А.Хромова

ЗМІСТ

  1. ЗНАЧЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ У ПІДГОТОВЦІ КВАЛІФІКОВАНИХ СПЕЦІАЛІСТІВ ЕКОНОМІЧНОГО ПРОФІЛЮ...................................................................................4

  1. ПОРЯДОК ФОРМУВАННЯ ТА ЗАКРІПЛЕННЯ ТЕМ КУРСОВИХ РОБІТ ...4

  2. ОРГАНІЗАЦІЯ ВИКОНАННЯ СТУДЕНТАМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ ............5

  3. ЗМІСТ ТА ОБСЯГ КУРСОВИХ РОБІТ............................................................. 11

5. КЕРІВНИЦТВО ТА КОНТРОЛЬ ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ ...12

6. РЕЦЕНЗУВАННЯ ТА ЗАХИСТ КУРСОВИХ РОБІТ ................................................13

7. ЗМІСТ КУРСОВИХ РОБІТ З ДИСЦИПЛІНИ, ЩО РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ ......13

8. ЛІТЕРАТУРА ............................................................................................................................15

9. ДОДАТКИ ..................................................................................................................................16

  1. Значення курсової роботи у підготовці кваліфікованих спеціалістів філологів та перекладачів.

Дисципліна «Історія англійської мови» у відповідності з навчальним планом вивчається на ІІІ курсі та входить до циклу фундаментальних дисциплін.

Курсова робота по дисципліні «Історія англійської мови» - необхідна ланка у підготовці спеціалістів філологів та перекладачів до майбутньої в їх самостійній практиці. Згідно навчального плану ця курсова робота виконується у VI семестрі та завершується процес вивчення даної дисципліни. У результаті виконання курсової роботи студенти систематизують та поглиблюють знання не тільки по даній дисципліні, але і по іншим дисциплінам філологічного напряму.

Сучасний перекладач повинен бути спеціалістом не тільки з міжмовної, але з міжкультурної комунікації. Він має знаходити адекватні, з погляду іншої культури, форми висловлювання думки, приймати рішення що до адаптації перекладу до культурних норм іншої мови або збереження особливостей культури рідної мови на історичній основі. Цьому сприяє вивчення історії англійської мови. Головним завданням історії англійської мови є зіставлення мовленнєвих одиниць у різні синхронні моменти, ретроспективний погляд на мовні явища.

Виконання курсової роботи розвиває у студентів логіку мислення, дозволяє проявити творчі здібності, розвиває навички самостійної роботи з науковою літературою.

Таким чином, курсова робота допомагає розвитку у студентів навичок самостійної дослідної роботи, виховує організованість, ініціативу, старанність.

В ході написання курсової роботи студент розвиває вміння мислити системно і логічно, працювати з науковою літературою, приходити до власних висновків. Головне завдання самостійно виконаного дослідження - користуючись методом порівняльно-історичного контекстуального аналізу, виявити риси подібності та відмінності у формі, значенні і функціонуванні історичних явищ англійської мови. Це означає, що студент повинен навчитися в короткій і зв'язковий формі викладати погляди вітчизняних та зарубіжних вчених на властивості певного дискурсу або історичного явища і висловлювати своє критичне ставлення до них. Необхідно пояснити, чому можна погодитися з положенням даного вченого і використовувати його ідеї в своєму дослідженні, з чим можна погодитися тільки частково, тому що питання є дискусійним, а які положення слід відхилити, як необґрунтовані.

Важливу частину курсової роботи складають самостійно зібрані приклади, що ілюструють характерні риси мовних одиниць: словотворчих, граматичних, синтаксичних. Приклади беруться з різноманітної англійської літератури. Вони повинні розподілятися по зрозумілій і пояснене в тексті роботи схемою. Кожен приклад повинен бути переконливо прокоментовано.