Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Кондратьевой.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
229.89 Кб
Скачать
  1. Порядок формування та закріплення тем курсових робіт

Тематика курсових робіт з дисципліни «Історія англійської мови» розробляється викладачами кафедри та затверджується щорічно на засіданні кафедри. Перелік затверджених тем надається студентам для ознайомлення. Кожна з тем курсових робіт повинна бути виконана на матеріалах оригінальних англійських текстів, або прикладів.

Зміни і доповнення у назву теми, у зміст прикладу може вносити викладач – керівник курсової роботи у відповідності зі специфікою тематики, що розглядаються. Тематика курсових робіт повинна бути актуальною. Необхідно, щоб студенти розробляли проблеми, які цікавлять сучасне перекладознавство та були в змозі внести реальний внесок в розвиток галузі, на матеріалах яких вони виконують курсову роботу.

Студентам надається право самостійно вибрати тему, обов’язково узгодити її з викладачем – керівником з метою виключити дублювання тем, більш повно врахувати здібності та індивідуальні можливості кожного студента, базу його практики та ін. Не слід допускати виконання декількома студентами курсових робіт на одну й ту ж тему.

Після узгодження та затвердження тем викладач – керівник видає кожному студенту індивідуальне завдання по виконанню роботи (Додаток А).

Тематика курсових робот наведена у Додатку Б.

3. Організація виконання студентами курсової роботи

Процес виконання курсової роботи можливо поділити на наступні етапи:

1) вибір теми курсової роботи та її узгодження з викладачем – керівником;

2) отримання завдання для курсової роботи та уточнення умов його виконання;

3) складання плану курсової роботи та узгодження його з керівником;

4) підбір та вивчення необхідної літератури;

5) збір практичного матеріалу по вибраній та затвердженій темі курсової роботи;

6) обробка, аналіз даних та прикладів;

7) узагальнення матеріалу, висновки та пропозиції.

При виконанні курсової роботи головна увага повинна бути приділена дослідженням, узагальненню матеріалу, аналізу, висновкам та пропозиціям.

Матеріал курсової роботи повинен бути викладений у відповідності з планом, кожний пункт якого є підзаголовком курсової роботи, це дозволить більш чітко розкрити питання плану та уникнути повторів.

Курсову роботу набира­ють на комп'ютері шрифтом Times New Roman розміру 14 через 1,5 інтервалу і друкують на принтері з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210´297 мм). Мінімальна висота шрифту 1,8 мм.

Текст роботи друкують, залишаючи поля таких розмірів: ліве – не менше 20 мм, праве - не менше 10 мм верхнє - не менше 20 мм, нижнє - не менше 20 мм.

Обсяг курсової роботи – 24 - 40 сторінок . Обсяг може відхилятись в межах не більше ±30%. В облікований обсяг роботи не включають список використаних джерел та додатки.

Ілюстративні матеріали повинні відповідати форматові А4, їх включають до загальної нумерації сторінок роботи і розміщують, як звичайно, у додатках.

Текст основної частини курсової роботи поділяють на розділи, підрозділи, пункти та підпункти. Кожну структурну частину роботи починають з нової сторінки. Заголовки структурних частин роботи "Зміст", "Перелік умовних скорочень", "Вступ", "Розділ", "Висновки", "Список використа­них джерел", "Додатки" друкують великими літерами си­метрично до тексту.

Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. В кінці заголовка крапки не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розрядці в підбір до тексту. В кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, ставиться крапка. Після заголовка (за винятком заголовка пункту) та текстом пропускають один рядок. Наприклад: