Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді Блищак Білет 1-22.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
249.86 Кб
Скачать

Білет №1

1.Для створення таблиць у Word потрібно виконати такі операції: установити курсор на місце розташування таблиці і обрати команду меню Таблиця-Добавить-Таблицу. У діалозі вставка таблиці потрібно задати число стовпчиків і рядків, установивши ширину стовпчиків або включити режим авто підбору шини. Якщо обрати позицію Авто та встановити фіксовану ширину стовпців( перемикач постояло), таблиця розтягнеться на всю ширину між лівим і правим полями сторінки. Натискаємо кнопку ОК, після чого на екрані з’явиться таблиця із заданими параметрами.

Якщо ми хочемо швидко створити таблицю на всю ширину тексту документа, клацаємо по копці Добавить таблицу на панелі ін струменів Стандартна і у палітрі, що з’явиться, обираємо число рядків і стовпців.

До комірок таблиці можна вводити текст, числа, малюнки. Клацаємо мишею всередині комірки для появи курсору, який означає місце вставки символів, які ми вводимо. Для переміщення в таблиці ми можемо використовувати окрім клацання мишею, клавіші керування курсором.

Для виділення комірки встановлюємо покажчик миші у лівому верхньому куті комірки і клацаємо кнопкою.

Для виділення рядка встановлюємо покажчик миші ліворуч від рядка за межею таблиці. Коли покажчик набуде форму стрілки з контуром, клацаємо лівою кнопкою миші.

Для виділення стовпця покажчик встановлюється над ним. Або клацаємо мишею всередині рядка чи стовпця, що видаляється і обираємо команду Таблица-Удалить ( Строки або Рядки).

Для видалення всієї таблиці, виділяємо усю таблицю і натискаємо клавішу Delete.

Для того, щоб вставити Рядок або Стовпець в таблицю, розташовуємо курсор в один з рядків вище або нижче від місця вставки. Обираємо команду меню Таблица-Добавить-Рядки Вище(Нижче). Вставка стовпці виконується аналогічно Стовпці Справа (Слева).

  1. Робоче вікно Exel містить стандартний рядок заголовка, меню, панель інструментів. Під ними розташована панель, у складі якої є поле імені і рядок формул. У рядку стану що знаходиться в нихн6ій частині вікна, виводиться інформація про стан програми, режим її роботи і виконувані операції.

При запуску програми відкривається вікно, що містить нову робочу книгу. Робоча книга – це багато сторінковий документ, кожна сторінка якого називається робочою сторінкою. У комірки робочого листа можуть бути введенні дані трьох типів: числа, формули і текст.

Кажучи про переміщення по робочому листу, зазвичай мають на увазі переміщення активної рамки. Вона переміщається на один рядок вгору або вниз або на один стовпець вліво, або а вправо за допомогою клавіш управління курсором.

Якщо необхідно переглянути інші області робочого листа, використовують елементи смуги прокручування.

Білет №2

1. Уся пам’ять комп’ютера поділяється на внутрішню і зовнішню. Внутрішня пам”ять поділяється на постійну, оперативну і над оперативну. Зовнішня пам’ять використовує носії інформації різного типу: гнучкі магнітні диски, жорсткі диски, магнітно-оптичні та оптичні диски. Зовнішня пам’ять енергозалежна. Опер6ативна пам’ять – це масив кристалічних комірок, здатних зберігати дані. Існує багато різних типів оперативної пам’яті

, але з фізичної точки дії розрізняють динамічну пам’ять і статичну пам’ять.

2. Для вставки одного рядка, виділяємо будь-яку комірку у рядку, над якою потрібно вставити новий рядок. Потім у меню Вставка обираємо команду Рядки(Строки). Аналогічно можна вставити декілька рядків ( число вставлених рядків дорівнює числу виділення комірок по вертикалі).

Щоб вставити один стовпець, клацаємо по комірці в стовпці ліворуч, від якого має бути стовпець, і виконати команду Вставка-Столбци. Для вставки декількох стовпців виділяємо ті, праворуч яких потрібно розмістити нові стовпці, кількість виділених стовпців мають збігатися з кількістю тих, що вставляються.

Можлива вставка не тільки рядків чи стовпців, а порожніх комірок. Для того, щоб вставити комірку виконуємо команду меню Вставка-Ячейки або клацаємо ПКМ.

Щоб видалити рядки чи стовпці, виділяємо об’єкти, що вилучаються і обираємо команду меню Правка-Удалить. При видалені рядків звільнене місце заповнюються рядками, при видалені стовпців на їхнє місце зміщуються стовпці з правого боку.

Виділення комірки виконується дещо складніше. Обираємо команду меню Правка-Удалить і у діалозі, що з’явився, зазначаємо за допомогою перемикачів напрямок переміщення сусідніх комірок, які заповнюють звільнене місце.

Білет №3

1.Клавіатура.

Під час роботи за комп’ютером перед нами розташована клавіатура – основний пристрій для введення символьної інформації. Незважаючи на зовнішню простоту, сучасна клавіатура – це досить складний пристрій. У центрі розміщуються алфавітно-цифрові клавіші.

На клавіатурі є також керуючі клавіші, до яких належать Shift, Ctrl, Alt та Caps Lock .Ці клавіші ніяких символів не друкують, а можуть змінювати значення клавіш Справа від алфавітно-цифрових клавіш, розміщуються клавіші керування курсором . У групі клавіш керування курсором є клавіші зі стрілками, які вказують напрямок переміщення, клавіші Home, Page Up, Page Down .

Вище алфавітно-цифрових клавіш розміщені функціонувальні клавіші F1-F12. Вони не мають постійного при значення.

У правій частині розташований незалежний блок клавіш, який назив. цифровою клавіатурою. Ці клавіші застосовуються для введення цифр або арифметичних дій, або керування курсором.

Сканери

Для введення у комп’ютерних зображень

застосовують сканери. Основним завдання сканерів є перетворення зображення у цифровий код для подальшої обробки комп’ютером.

Існує багато моделей сканерів вони передусім відрізняються механізмом руху зчитувального пристрою відносно паперу. Щоб до комп’ютера увести будь-який документ за допомогою ручного сканера, потрібно вручну провести скачуючи головку по зображенню. Рух скануючої головки автоматизована у досконалих моделях сканерів: планшетних та барабанних.

Планшетний сканер, що називають настільним, розміщується на столі. Кладемо аркуш документа під кришку сканера, а скануючи головка рухається відносно аркуша за допомогою спеціального двигуна.

У сканерах барабанного типу аркуш протягується автоматично через пристрій сканера, при цьому зчитування виконується нерухомою скануючою головкою.

Сканер застосовують на роботі з великими масивами текстових документів, вони є незамінними у діяльності художників та дизайнерів. Широко використовують у видавничій діяльності.

  1. Надійність передачі даних протоколом ТСР досягається за рахунок того, що він заснований на встановленні логічних з’єднань між взаємодіючими процесами..

У протоколі ТСР зменшення часу передавання повідомлень забезпечуються передаванням повідомлень із запитом, а відповідь з розривом з’єднання.

Протокол ІР використовується протоколом ТСР як транспортний засіб. Перед відправленням своїх блоків даних протокол ТСР поміщає їх в оболонку ІР-пакета.

У протоколах ІР мереженого рівня маршрути передавання різних пакетів незалежні, і попередній зв’язок між відправником і отримувачем не встановлюються.

Білет №4

1.Основним пристроєм виведення інформації в ПК є монітор. Він служить для відображення на екрані графічної та символьної інформації. У більшості застосовують монітор на електронно-променевих трубках. Останнім часом частіше застосовують переносні та настільні монітори з екранами на рідких кристалах.

Вони менші за розмірами і споживають менше енергії ніж монітори на електронно-променевих трубках.

Принцип роботи такий:

Електронно-променева трубка має прозорий екран, на внутрішню поверхню нанесено люмінофорне покриття. Внаслідок потрапляння електронів на екран певні точки люмінофора підсвічуються з необхідною інтенсивністю. Так формується зображення на

екрані.

Найпопулярнішими пристроями виведення інформації на папері є принтери. Вони дають можливість виводити під час друку, як символьну, так і графічну інформацію.

Матричні принтери – це ударні друкуючі пристрої у яких є друкуюча головка з ВИСУВНИМИ ГОЛОЧКАМИ. Між головкою і папером розташована фарбуюча стрічка. Коли принтер працює у головці висуваються потрібні голки. Вони ударяють по паперу через фарбуючу стрічку, і на ньому лишається слід або відбиток. Чим більше голок тим краща якість зображення. Ці принтери найдешевші, однак мають невелику швидкість роботи, низьку якість відбитка і дуже шумлять \у процесі друку.

Струменеві принтери – найпоширеніший тип

.Це бездарні пристрої, тому вони працюють безшумно. Зображення в них формується за допомогою друкарської головки, що містить дуже багато капілярів-сопел, крізь які до паперу подається чорнило. Якість у струменевому принтері значно більша ніж в матричному.

Лазерні принтери дозволяють отримати найкращу якість відбитку, чорно-білого чи кольорового, тому вони широко застосовуються у видавничій справі. Принцип створення зображення такий: промінь лазера

керований комп’ютером, електризує поверхню барабана, Що є у лазерному принтері.

До заряджених ділянок барабана прилипають частинки сухого фарбувального порошку – тонера. Коли через принтер пропускається аркуш паперу, частинки тонера переносяться на нього з барабана. Лазерні принтери мають

високу швидкість друку, тому широко застосовуються, як мережеві принтери.