Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді Блищак Білет 1-22.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
249.86 Кб
Скачать

2. Після запуску Word за допомогою головного меню або подвійного клацання по значку програми буде відкрито порожній Документ 1. Він створюється на шаблоні Новий документ.

Водити текст у документ можна в будь-якому режимі відображе6ння, заданому в меню Вид. Однак при довгостроковому наборі тексту краще використовувати повно екранний режим.

Для перемикання мови на клавіатурі застосовуються клавіші Ctrl+ Shift або Alt+Shift.

Для переміщення по документі можна використовувати: клацання миші, смуги прокручування, клавіші керування курсором, клавіші Page Up та Page Down. Дуже зручним інструментом переміщення по документу є колесо прокручування на корпусі миші.

Під час набору тексту, слід періодично зберігати створюваний вами документ, щоб не працювати даремно. Якщо ми зберігаємо документ під попереднім іменем, то клацаємо по кнопці Зберегти. Якщо ж бажаємо зберегти під новим іменем, то виконуємо команду меню Файл-Зберегти як

Для виконання автоматичної перевірки входимо у меню Сервіс-Параметри і відкриваємо вкладку Правописание, установлюємо опції Автоматично перевірити орфографію і граматику, установлюємо опції Пропускать слова із прописних букв і Пропускать слова з цифрами і натискаємо клавішу ОК.

Щоб встановити параметри сторінок у створювальному документі, виконуємо команду меню Файл-Параметри сторінок. У відповідь відкриється діалог, який складається з 4х вкладок.

Вкладка Розмір бумаги дозволяє задати розмір аркуша на якому друкуватиметься документ, а також визначити орієнтацію аркуша.

За допомогою вкладки Поля, визначається розмір полів.

Вкладка Макет використовується для задання деяких параметрів макета сторінки

На вкладці Істочнік бумаги можна прийнявти установки за замовчуванням. Це означатиме подачу паперу для друку з лотка принтера.

Білет 6

1.Сучасні системи опрацювання слайдових комп’ютерних презентацій - це різнопланові програми, які надають доповідачу широкі можливості під час представлення своїх ідей чи навчального матеріалу.

  • Включення до слайдів презентації текстів, графічних малюнків, відео та звукових об’єктів

  • Використання шаблонів і стилів оформлення

  • Застосування ефектів анімації до об’єктів презентації

  • Налаштування послідовності та тривалості відтворення об’єктів презентації

  • Налаштування режимів демонстрації слайдів на екрані монітора

  • Демонстрація створеної презентації

  • Підготовка до друку слайдів презентації на кольоровому принтері.

2.Текстовий процесор – це програма, що дозволяє вводити, редагувати і форматувати текст, вставляти малюнки , таблиці, перевіряти правопис, складати зміст, виконувати перенос слів та багато інших складних операцій.

Завантажити програму Word можна натиснувши кнопку Пуск-Усі програми-Microsoft Office-Word. У результаті відкриється вікно з порожнім аркушем , який назив. Документ 1.

Звернутися до довідкової системи можна обравши команду меню Справка Microsoft Office Word( або натиснувши клавішу F1), після чого з’явиться вікно довідки, що надає такі можливості:

  • Пошук відповіді за списком Содержание. Відкриваємо вкладку Содержание на якій розташований список розділів довідки, організований у вигляді папок.

  • Використання майстра відповідей. Переходимо на вкладку Майстер ответов і вводимо своє запитання до поля Выбрать действие.

  • Пошук за ключовими словами. Відкриваємо вкладку Указатель і вводимо у верхньому полі ключове слово. Клацаємо по кнопці Найти. Результат буде виведений у нижньому віконці під назвою Выберите роздел. Після вибору розділу ми можемо прочитати його вміст у правій частині вікна.

Білет №7