Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дпі.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
199.68 Кб
Скачать

9. Організація роботи управління оподаткування юридичних осіб

Управління оподаткування юридичних осіб здійснює свою роботу відповідно до завдань, визначених Законом України "Про державну податкову службу в Україні”, річними, квартальними, місячними планами роботи.

Управління має в своєму складі чотири відділи:

  • Відділ адміністрування податку на прибуток,

  • Відділ адміністрування ПДВ

  • Відділ адміністрування платежів за землекористування, місцевих податків і зборів

  • Відділ ресурсних, рентних та неподаткових платежів.

Відділи очолюють начальники відділів, які призначаються і звільняються із займаної посади начальником Тернопільської ОДПІ.

На посади спеціалістів управління призначаються особи, які відповідають вимогам, встановленим кваліфікаційним характеристикам посад працівників.

Сумісництво служби працівників відділу з роботою в інших підприємствах, установах і організаціях не допускається.

Управління налічує 54 працівники, з них : 13 осіб працюють в відділі адміністрування податку на прибуток, 19 – відділі адміністрування ПДВ, 10 - відділі адміністрування платежів за землекористування, місцевих податків і зборів, 6 - відділі ресурсних, рентних та неподаткових платежів, 5 - відділі великих платників податків.

Управління виконує такі основні функції:

  1. Контрольно-перевірочна робота із оподаткування фізичних осіб;

  2. Документальна перевірка платників податків;

  3. Інформаційна робота з органами державної податкової служби і зовнішніми організаціями;

  4. Контроль за справлянням податку на прибуток;

  5. Адміністрування податку на додану вартість(Додаток 11);

  6. Контроль за справлянням місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів з юридичних осіб;

  7. Робота з податковими ризиками

Велике значення , щодо наповнення бюджету має податок на прибуток підприємств. Контролем за його сплатою , нарахуванням займається відділ адміністрування податку на прибуток підприємств.(Додаток 12)

Необхідно відмітити , що завдяки роботі цього відділу до Державного бюджету України було перераховано 95848 тис. грн., що на 30238,7 тис. грн. більше , ніж у 2009 році.

Під час проходження практики в Управлінні оподаткування юридичних осіб, я був ознайомлений з роботою відділу ресурсних, рентних та неподаткових платежів. Головним завданням відділу є забезпечення в межах прав, обов'язків і відповідальності, неухильного дотримання чинного законодавства з питань справляння ресурсних (рентних) та неподаткових платежів, закріплених за відділом.

Протягом січня – грудня 2010 року до Державного бюджету надійшло 901,2 тис. грн. збору за геологорозвідувальні роботи , виконані за рахунок державного бюджету. До зведеного бюджету надійшло 2417,1 тис. грн. збору за забруднення навколишнього середовища

Управління оподаткування юридичних осіб здійснює свою діяльність у тісній взаємодії з відділами податкової інспекції, податковою міліцією, банківськими установами з питань повноти обліку платника податків та забезпечення своєчасності одержання бухгалтерської звітності, розрахунків та декларацій.