Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
«політична економія».doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
1.19 Mб
Скачать

Основні причини виникнення змішаної економіки

  1. Недосконалість і негативні соціально-економічні наслідки ринкової системи саморегулювання (безробіття, бідність, соціальна нерівність, економічні кризи).

  2. Зростання монополізації виробництва, капіталу і ринку, що порушує відносини економічної свободи і вільної конкуренції, еквівалентного обміну.

  3. Зростання суспільних потреб у товарах і послугах колективного користування (оборона, транспорт, освіта, зв’язок), виробництво яких не стимулює ринковий механізм.

  4. Необхідність збереження невідтворюваних ресурсів захисту навколишнього середовища, раціонального використання загальнолюдських ресурсів.

  5. Необхідність перерозподілу доходів з метою задоволення соціальних потреб і соціального захисту населення.

  6. Розвиток колективних і державної форм власності, які містять у собі формальний засіб, матеріальні умови розвитку нових укладів.

Основні властивості змішаної економіки

  1. Багатосекторність та поліморфізм в економіці.

  2. Взаємодія та взаємопереплетення її секторів і форм господарювання.

  3. Рухливість у часі і просторі механізму господарювання.

  4. Перехід одних форм в інші, що забезпечує гнучкість і цілісність системи.

  5. Відносна стійкість і стабільність на основі збалансування різнорідних економічних інтересів.

  6. Здатність амортизувати циклічні коливання, запобігати глибоким економічним спадам, пом’якшувати конфлікти.

  7. Економічна свобода і рівність господарюючих суб’єктів.

У сучасній змішаній економіці держава має ряд важелів (регуляторів), за допомогою яких впливає на суспільне виробництво:

  • планування;

  • податки;

  • бюджет;

  • ціноутворення;

  • дотації;

  • кредит.

Регулювання – це система централізованих заходів, які проводить держава з метою утримання економічної системи в даному стані або забезпечення її розвитку на перспективу. Розрізняють короткострокове (поточне) або довгострокове регулювання.

Короткострокове регулювання – це комплекс антикризових та антициклічних заходів держави, спрямованих на пом’якшення наслідків економічних криз, згладжування циклічного характеру, розвитку економіки.

Довгострокове регулювання здійснюється у формі економічного програмування. Програмування може бути кон’юнктурним і структурним. Кон’юнктурне програмування спрямоване на регуляцію процесу відтворення через маніпулювання господарською кон’юнктурою з метою одночасного досягнення 4 макроекономічних показників:

  • стабільності цін;

  • сталих темпів економічного розвитку;

  • повної зайнятості;

  • збалансованості платіжного балансу.

Основу структурного програмування становить кон’юнктурне програмування, доповнене програмами економічного і соціального розвитку. Воно передбачає:

а) наявність зрілого державного сектора в галузі виробництва або в кредитно-грошовій сфері;

б) високий ступінь взаємодії приватного й державного секторів;

в) значний ринок державного споживання.

Планування – це свідома діяльність людей, які спираються на знання вимог економічних законів у процесі розробки й реалізації планових завдань розвитку економіки.

Соціально-економічною основою економічної системи є відносини власності. У сучасній змішаній економіці взаємодіють різні типи, види та форми власності. Пануючою є капіталістична власність на засоби виробництва, але не індивідуальна, а групова, або акціонерна. В умовах змішаної економіки держава впливає на всі форми, види власності шляхом зміни юридично-правових норм власності. Відбувається демократизація та соціалізація власності і, відповідно, соціально-економічних відносин. Особливе місце в системі власності посідає державна власність, яка стає основою загальнонародної власності і нових соціально-економічних відносин на цій основі.