Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dkr.informatika.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
17.34 Mб
Скачать

21.Запуск електронних таблиць. Як завантажити табличний процесор Exel? Як правильно ввести дату у комірку? Який вигляд буде мати число 10, якщо до комірки застросують процентний формат.

1.Запускаеться через меню «пуск», «всі програми», «стандартние».

3.нажати на ячейку клікнути «формат ячеек», «дата» і ввести дату. Числом пчинаючи з дня, закінчюючи роком.

4.о,1

22.Які існють типи даних? Які типи даних можуть бути введені в комірки, і по яких ознаках можна розрізнити тип даних?

Числовий тип.Можливі такі основні форми числа: ціле, дійсне, з експонентою, дробове.Для цілого числа допустимо використовувати цифри 0 ... 9, а також знаки+ і -. Дійсне число включає додатково крапку, яка розділяє цілу і дробову частини. Число з експонентою складається з мантиси і порядку. Текстовий тип.Якщо дані вводяться не у форматі числа, то Excel сприймає їх як текст. Якщо Excel може інтерпретувати введені дані як число або формулу, то даним має передувати апостроф (наприклад, якщо вводиться текст 1234, який може сприйнятися як число, тоді рядок введення повинен мати вигляд 1234). Якщо введений у клітинку текст довший, ніж ширина клітинки, то він розповсюдиться вправо на сусідні клітинки, якщо вони порожні. Якщо сусідні справа клітинки не порожні, то текст на екрані урізається, однак у пам'яті комп'ютера цей текст зберігається повністю. При встановленні прапорця Переносить по словам вкладки Вьіравнивание вікна діалогу Формат ячеек (це вікно викликається командою Формат/ячейки) текст буде переноситись, займаючи в клітинці декілька рядків.3.. Формула.Формула починається із символу ''=''і являє собою сукупність операндів, з'єднаних знаками операцій і круглих дужок. Операндом може бути число, текст, логічне значення, адреса клітинки (посилання на клітинку), функція. В полі клітинки після введення формули може відображатись або формула, або значення, обчислене за формулою. Вид відображення залежить від того, чи включена опція Формула на вкладці Вид вікна діалогу Параметри. Це вікно викликається комадною Сервис/Параметрн.

розділених латинською літерою е або Е.

23. Елементи інтерфейсу користувача Ехсеl.

Розглянемо основні елементи вікна інтерфейсу. Панели инструментов - на панелях інструментів (toolbars) розміщені кнопки, клацання на яких мишкою викликає на виконання відповідну команду Excel. Кнопка системного меню - це піктограма Excel, клацання на якій мишкою приводить до відкриття системного меню, що дає змогу маніпулювати вікном Excel. Поле имени клетки - подає ім`я та адресу активної клітинки в робочій книзі. Строка формул - відтворює дані або формули, які вводяться в клітинку. Строка меню - головний список команд Excel; клацання мишкою на будь-якому слові, що входить до цього списку, розгортає список елементів вибраної команди головного меню. Строка заголовка - відтворює ім`я програми, з якою працює користувач, і, крім того, на ній розміщені деякі кнопки управління, які можна використовувати для зміни зовнішнього вигляду вікна Excel. Кнопка закрытия (выход из программы) - клацання мишкою на цій кнопці закриває вікно Excel та завершує роботу програми. Кнопка восстановления - клацання мишкою на цій кнопці збільшує вікно Excel так, щоб воно займало увесь екран. Кнопка минимизации - згортає вікно Excel, розміщуючи його піктограму на панелі задач Windows.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]