Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SKEZ_RGR_4 (1).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
1.08 Mб
Скачать
  1. Висновок

В ції розрахунково графічній роботі, придбанно навики застосування теоретичних знань для вирішення принципів функціонування аналогових і цифрових АТС та їх взаємодію на телефоних мережах.

Розроблено структурну схему МТМ, визначенно нумерацію на МТМ, яка залежить від числа РАТС і ємності мережі. Визначенно коефіціент тяжіння між станціями.

Для проектування ЦСК «КВАНТ-Є» на МТМ визначається необхідна кількість обладнання проектованої ЦСК і кількість ЗЛ. Тому для цього було розраховано інтенсивність абонентських, зовнішніх, а також міжстанційних навантажень. Структурний склад абонентів за категоріями для існуючих РАТС визначався в залежності від частки абонентів квартирного сектору, тому що таксофони виділені в окрему групу.Розрахунок навантаження на виході ступеня ГП або AM виконувався з урахуванням різного часу заняття входу й виходу тобто, різниця часу займання входу й виходу, визначається коефіцієнтом q, значення якого залежить від виду зв'язку.

Розрахунок кількості ЗЛ і ГТ виконувася за трьма методами, в залежності від типу АТС. Так Кількість ЗЛ від РАТС ДК визначається по методу О’Делла‑Берклея, кількість ЗЛ від РАТС К визначається за методом ефективної доступності, а Кількість ЗЛ від ЦСК визначається по формулі Ерланга. Розрахунок числа ГТ виконувався в залежності від типу і кількості ЗЛ з урахуванням того, що тракт Е1 має швидкість 2048 кбіт/с, забезпечуючи при цьому 30 інформаційних канальних інтервалів.

Розраховано комлектацію обладнання ВКМ та ОПС. На ВКМ кількість АМ = 17, а Амт=2, УКС32 =1. А на ОПС кількість АМ =128, Амт=19, тому використовується УКС128х2 .

  1. Список використаної літератури

1. Автоматические системы коммутации: Учебник для вузов / О.Н. Иванова, М.Ф. Копп, З.С. Коханова. Г.Б. Метельский; Под ред. О.Н. Ивановой. - М-: Связь, 1978.

2. Автоматическая коммутация: Учебник для вузов /О.Н.Иванова, М-Ф-Копп, З.С.Коханова, Г.М.Метельский; Под ред. О.Н.Ивановой. ‑М.: Радио и связь, 1988.

3. Костін Ю.С., Різуненко А.О., Козелков О.О. Телефонні апарати. Навчальний посібник. – Полтава: ПВІЗ, 2007.

4. Станционные сооружения городских телефонных сетей /Ю.Н. Кор-нышев, А.Л. Маркович, М.Н. Пискер, В.М. Романцов; Под ред. Ю. Н. Корнышева: Учебник для рабочих связи. - М.: Радио и связь, 1987.

5. Станционное оборудование сельской телефонной связи: Учебник для рабочих связи / Ю.Н. Корнышев, А.Я. Маркович, М.Н. Пискер, В.М. Романцов; Под ред. Ю.Н. Корнышева. 2-е изд., перераб. и доп. - М.: Радио и связь, 1990.

6. Костін Ю. С. Основи побудови аналогових систем комутації:

Навч. посіб., ‑ Полтава: Видавництво ПВІЗ, 2006.

7. Костін Ю. С., Одарущенко О. М. Методичний посібник з дисципліни "Системи комутації в електрозв'язку" (частина 1) Методичний посібник. – Полтава: ПВІЗ, 2004.

8. Квазиэлектронная АТС «КВАНТ»/ В.О. Жогло, А.А. Иванов, А.П. Иванов и др.; Под ред. Я.Я. Лочмелиса. - М.: Радио и связь, 1987.

9. Костин Ю. С., Одарущенко О. Н. Квазиэлектронные АТС. Учебное пособие (лекции). –Полтава:ПВИС,2003.

10. Васильев Е.К.,.Симкин Л. М. Квазиэлектронные и электроннные телефонные станции. Учебное пособие для рабочих. ‑М.: Радио и связь, 1991.

11. Костін Ю. С. Підстанція і сільські координатні АТС. Навчальний посібник. -Полтава: ПВІЗ, 2006.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]