Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1виробнича практика.4 КУРС 2009 Г (1).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
219.65 Кб
Скачать

1.4. Основні етапи виконання завдань програми виробничої практики .

Згідно з метою виробничої практики на підприємствах всіх форм власності України, студентам-практикантам необхідно закріпити набуті ним у процесі навчання теоретичні знання.

Вивчаючи кожну з тем, що вводиться до програми виробничої практики студент-практикант має послідовно розглянути:

- організаційну структуру бухгалтерського обліку і аудиту на підприємстві, де він буде проходити практику;

- форми ведення бухгалтерського обліку і організації аудиту на даному підприємстві;

- документи підприємства з бухгалтерського обліку і аудиту та отримати навички в веденні первинного , поточного та звітного облікового процесу.

Копії цих документів, прикладаються до матеріалів звіту про виробничу практику.

Зміст тем виробничої практики з бухгалтерського обліку і аудиту

Тема 1. Організація бухгалтерського обліку та внутрішнього аудиту на підприємствах всіх форм власності (крім бюджетних) ( 1 тиждень )

Організаційна структура бухгалтерського обліку підприємства; Організація аудиту на підприємстві; Форми ведення бухгалтерського обліку; Облікова політика підприємства; Система і форми внутрішньогосподарського ( управлінського ) обліку; Документообіг і технологія обробки облікової інформації.

Студенту необхідно в процесі проходження практики на підприємстві ознайомитись з :

  • Облікової політикою підприємства;

  • Формами ведення бухгалтерського обліку;

  • Документообігом підприємства.

Тема 2. Облік та аудит необоротних активів ( 3 тижні)

Облік та аудит основних засобів; Облік та аудит інших необоротних матеріальних активів та нематеріальних активів; Облік та аудит капітальних інвестицій; Класифікація, визнання та оцінка необоротних активів; Облік та аудит надходження і вибуття необоротних активів; Облік та аудит амортизації ( зносу) необоротних активів; Облік та аудит ремонту необоротних активів; Облік та аудит господарських операцій по удосконаленню нематеріальних активів; Облік та аудит переоцінки необоротних активів; Облік та аудит необоротних активів наданих в операційну та фінансову оренду.

Студенту необхідно в процесі проходження практики на підприємстві розглянути наступні документи: Акти прийому-передачі необоротних активів ( в т. ч. на внутрішнє їх переміщення та ремонт): типові форми № ОЗ-1; № ОЗ-2; Інвентарні картки форми № ОЗ-6; №ОЗ-7; №ОЗ-9; Акти про ліквідацію необоротних активів ( в т.ч. транспортних засобів): типові форми № ОЗ-3; № ОЗ-4; Розрахунки нарахування амортизації ( зносу ) необоротних активів; Журнал-ордер № 4; Відомість № 4.1 Аналітичного обліку капітальних інвестицій; Відомість № 4.2 Аналітичного обліку фінансових інвестицій; Відомість № 4.3 Аналітичного обліку нематеріальних активів; Головну книгу; Робочі документи аудитора.

Тема 3. Облік та аудит запасів підприємства (2 тижні)

Документальне оформлення обліку та аудиту наявності і руху запасів. Визнання та первинна оцінка запасів. Синтетичний та аналітичний облік надходження та вибуття запасів. Оцінка вибуття запасів.

Облік та аудит виробничих запасів повинен включати до себе: Облік та аудит сировини та матеріалів; Облік та аудит малоцінних та швидкозношуваних предметів; Облік та аудит готової продукції; Оцінка запасів на дату складання балансу.

Студенту необхідно в процесі проходження практики розглянути наступні документи: Накладні на отримання виробничих запасів; Типові форми № М-4; № М-7; Довіреність на отримання запасів; Накладні на вибуття виробничих запасів; Картки складського обліку форми № М-12; № М-14; Лімітно-забірні картки форми № М-8; Акти-вимоги на відпуск запасів в виробництво форми № М-10; № М-11; Акти прийому готової продукції з виробництва на склад; Відомості та картки обліку МШП форми № МШ-1; № МШ-2; № МШ-3; Акти на списання МШП форми № МШ-4; Розрахунки по переоцінці запасів; Журнал-ордер № 5; № 5 А; Відомість № 5.1 Аналітичного обліку запасів; Головну книгу; Робочі документи аудитора.

Облік та аудит товарів повинен включати до себе: Визнання та первинна оцінка товарів; Облік і аудит тари та тарних матеріалів; Облік та аудит торгових патентів; Особливість визначення оцінки при вибутті товарів при використанні методу продажних цін; Оцінка товарів на дату складання балансу.

Студенту необхідно у процесі проходження практики розглянути наступні документи: Накладні на отримання товарів; Типові форми №М-4; № М-7; Довіреність на отримання товарів; Накладні на вибуття товарів; Картки складського обліку форми № М-12; № М-14; № М-16; Матеріальний звіт форми № М-19; Розрахунки по переоцінці товарів; журнал-ордер № 5; №5 А; Відомість № 5.1 Аналітичного обліку товарів; Головну книгу; Робочі документи аудитора.