Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2. Конкурентоспроможність.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
190.98 Кб
Скачать

1. Вкажіть, які з нижченазваних факторів зовнішнього середовища істотно не впливають на діяльність туристичної фірми:

  1. Економічні.

  2. Науково – технологічні.

  3. Екологічні.

  4. Демографічні.

2. Мікросередовище організації:

  1. Сукупність факторів, які формують її довгострокову прибутковість (збитковість) і перебувають під безпосереднім контролем державних органів влади.

  2. Сукупність факторів, що формують довгострокову прибутковість збитковість організації, і на які вона може впливати через встановлення ефективних телекомунікацій.

  3. Сукупність факторів, які формують її довгострокову прибутковість (збитковість) і перебувають під безпосереднім контролем власників, керівників та персоналу організації.

  4. Сукупність факторів, що формують довгострокову прибутковість (збитковість) організації, і на які організація не може впливати взагалі або має незначний вплив.

3. Внутрішнє середовище організації це:

  1. Сукупність факторів, які формують її довгострокову прибутковість (збитковість) і перебувають під без посереднім контролем власники?, керівників га персоналу організації.

  2. Сукупність факторів, що формують довгострокову прибутковість (збитковість) організації, і на які вона може впливати через встановлення ефективних комунікацій.

  3. Сукупність факторів, що формують довгострокову прибутковість (збитковість) організації, і на які організація не може впливати взагалі або мас незначний вплив.

  4. Сукупність факторів, які формують її довгострокову прибутковість (збитковість) і перебувають під без посереднім контролем державних органів влади.

4. Вкажіть, який з наведених показників не береться до уваги в процесі аналізу галузі:

  1. Прибутковість галузі.

  2. Правовий статус підприємства.

  3. Характер конкуренції та кількість підприємства у галузі (наявних і потенційно можливих).

  4. Потрібний рівень якості для забезпечення конкурентоспроможності продукції.

5. Вкажіть, який t манежних факторів макросередовища не відноситься до економічних:

  1. Рівень та темп інфляції

  2. Питома вага наукомістких виробництві продукції.

  3. Загальна кон'юнктура національного ринку.

  4. Переважна система ціноутворення та рівень централізовано регульованих цін.

6. Цільовий (проблемно-орієнтований) підхід полягає у визначенні величини виробничого потенціалу підприємства як:

  1. Рівень відповідності прогресивним нормам і нормативним співвідношенням, заданими найбільш досконалими технологіями, організацією виробництва загалом.

  2. Сукупність вар тісних оцінок ресурсів підприємства у порівнянні з аналогічними оцінками підприємства,яке є лідером у галузі.

  3. Рівень відповідності окремих складових потенціалу необхідному, дещо ідеалізованому уявленню про склад, структуру та механізми функціонування потенціалу, необхідному для виготовлення конкурентоспроможної продукції.

  4. Сума фізичних і вартісних оцінок окремих його складових.

7. Ресурсний підхід полягає у визначенні величини виробничого потенціалу підприємства як:

  1. Сукупність вартісних оцінок ресурсів підприємства у порівнянні з аналогічними оцінками підприємства, яке є лідером у галузі.

  2. Рівень відповідності окремих складових потенціалу необхідному, дещо ідеалізованому уявленню про склад, структуру та механізми функціонування потенціалу, необхідному для виготовлення конкурентоспроможної продукції.

  3. Сума фізичних і вартісних оцінок окремих його складових.

  4. Рівень відповідності прогресивним нормам і нормативним співвідношенням, заданими найбільш досконалими технологіями, організацією виробництва загалом.