Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1виробнича практика.4 КУРС 2009 Г (1).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
219.65 Кб
Скачать

1.2. Організація та керівництво практикою

Методичне керівництво виробничою практикою здійснюється кафедрою обліку, аналізу та аудиту, яка погоджує з факультетом професійної адаптації і підриємництва бази для проходження практики та здійснює відповідний контроль проходження студентом практики.

Керівник практики від кафедри:

  • видає індивідуальні завдання студентам;

  • консультує студента в оформленні щоденника та звіту з практики;

  • здійснює контроль за відвідуванням студентами науково-практичних семінарів;

  • підтримує зв’язок із керівником практики від підприємства;

  • перевіряє правильність оформлення щоденників за підсумками виробничої практики та забезпечує передачу їх на факультет практичної адаптації та працевлаштування.

Відповідальність за організацію практики на підприємствах покладається на керівника виробничої практики студентів від університету та керівника виробничою практикою від підприємства.

Керівництво практикою має забезпечувати проведення всіх організаційних заходів щодо проходження і контролю за виконанням програми практики.

Перед початком практики студент зобов’язаний отримати направлення на практику, програму виробничої практики, щоденник в деканаті професійної адаптації і працевлаштування.

Керівник практики від підприємства:

- створює необхідні умови для проходження студентами виробничої практики згідно з програмою у відділі бухгалтерії підприємства;

- при необхідності призначає наказом спеціалістів для безпосереднього керівництва практикою;

- створює умови для отримання студентами необхідних інструктивних, методичних та нормативних матеріалів, консультацій та інформацію з питань, які повинні бути засвоєні студентами під час проходження практики; організує проведення інструктажу з техніки безпеки праці; контролює виконання студентами внутрішнього трудового розпорядку; несе відповідальність за нещасні випадки зі студентами, що проходять виробничу практику в відділах бухгалтерського обліку і аудиту; відповідає за якість проходження студентами практики та за її відповідність до даної програми;

- здійснює необхідні заходи щодо усунення недоліків в організації проходження практики;

- розглядає звіти студентів про практику, дає відгук про їх роботу, надає завідувачу кафедри письмовий звіт щодо пропозицій по вдосконаленню практичної підготовки фахівців з обліку і аудиту;

Обовязки студента-практиканта:

Обов’язки студента-практиканта приведені в “Щоденнику з виробничої практики”.

На виробничій практиці студент виконує роботу як позаштатний працівник. За дозволом деканату факультету економіки та менеджменту допускається робота студента-практиканта як штатного працівника підприємства, за умови, що вона відповідає вимогам програми практики та діючому трудовому законодавству.

1.3 .Підведення підсумків виробничої практики та звіт студента.

Кожний студент, після закінчення виробничої практики, зобов'язаний подати на кафедру обліку, аналізу та аудиту письмовий звіт, в якому мають бути відображені результати практичної діяльності студента на підприємстві в відділі бухгалтерії згідно з програмою практики. У додатки до звіту необхідно включити копії документів з якими працював студент – практикант на підприємстві упорядкованих згідно програми по практиці

Обсяг звіту не повинен перевищувати 40-50 аркушів формату А-4. Структура звіту повинна відповідати переліку всіх тем, яки викладені в розділі ІІ “ Зміст тем виробничої практики з бухгалтерського обліку та аудиту”. Обов'язковим додатком до звіту має бути перелік нормативно-правової бази з кожного розділу програми.

Одночасно керівник практики від підприємства складає відгук на студента, в якій дає оцінку: виконання програми виробничої практики; рівня трудової дисципліни; ступеня оволодіння навиками практичної роботи;

- виставляє оцінку за проходження студентом практики.

Відгук підписується керівником підприємства, або відділу де проходив практику студент та ставиться печатка.

Після закінчення практики студент захищає звіт.

Звіт приймає комісія, призначена завідувачем кафедри обліку, аналізу та аудиту. До складу комісії входять викладачі кафедри. Залікова оцінка повинна бути диференційованою.

При оцінюванні роботи враховується відгук виданий йому керівником практики від підприємства та участь студента в науково-практичних семінарах.

Звіт про виробничу практику, щоденник та характеристику студента-практиканта викладач-керівник здає на кафедру обліку, аналізу та аудиту.

Студент, який не виконав програми практики і отримав незадовільний відгук про роботу або незадовільну оцінку під час захисту звіту, відраховується з лав студентів університету.

Підсумки виробничої практики обговорюються на засіданні кафедри обліку, аналізу та аудиту, оформлюються протоколом, який затверджується завідуючим кафедри і в тижневий термін після захисту звітів подається в деканат факультету професійної адаптації і працевлаштування.