Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Testi_ZED.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
143.36 Кб
Скачать

Тема4 Нетарифні методи регулювання зед

1. До нетарифних методів відносяться:г) приховані методи торгової політики (технічні бар’єри, внутрішні податки та збори, політика державним закупок, вимоги щодо вмісту місцевих компонентів); фінансові (економічні) методи (субсидування, кредитування, демпінг); кількісні обмеження (квотування (контингентування); ліцензування, добровільне обмеження експорту; укладання торгових угод).

2. Кількісні обмеження експорту та імпорту включають:б) квотування (контингентування), ліцензування, добровільне обмеження експорту, укладання торгових угод;

3. Ліцензування експорту (імпорту) товарів здійснюється у формі:г) автоматичного ліцензування, неавтоматичного ліцензування

4. Види ліцензій, що застосовуються:в) індивідуальна (разова), генеральна, глобальна та автоматична;

5. Способи розподілу ліцензій:г) на основі аукціону; на основі явних переваг; на основі затратного методу .

6. Глобальна квота (глобальний контингент) встановлює….. . розмір імпорту (експорту) у вартісних або натуральних одиницях на певний період часу (рік, півріччя, квартал), не залежно з якої країни цей товар імпортується, чи в яку експортується.

7. Індивідуальна квота (індивідуальний контингент) встановлюється ….. . в межах глобальної квоти для кожної країни окремо. Такі квоти встановлюються на основі двосторонніх угод, які дають переваги окремим країнам.

8. До спеціальних видів квот належать:г) компенсаційна квота; антидемпінгова квота .

8. Тарифна квота це:а) дозвіл на ввезення у країну певної кількості товару за зниженим митом або безмитно.

9. Ембарго (торговельне) це: заборона експорту окремих товарів у дану державу або заборона імпорту окремих товарів з цієї держави.

10. Економічний бойкот це: повна або часткова відмова від економічних зв'язків з фізичною або юридичною особою чи державою.

11. Економічна блокада це: економічна ізоляція держави з метою підірвати її економіку шляхом припинення ввезення в країну товарів (сировини, готових виробів, напівфабрикатів тощо) і позбавлення її ринків збуту.

12. До прихованих методів торгової політики відносяться:г) вимоги щодо вмісту місцевих компонентів; політика державних закупок; внутрішні податки і збори; технічні бар’єри.

Тема5 Фінансові(економічні) методи регулювання зовнішньоекономічної політики

1. До фінансових (економічніих) методів торгової політики відносять:

г) демпінг; субсидування; кредитування; страхування; податкове стимулювання; валютне регулювання.

2. До засобів стимулювання експорту відносяться:

а) державне субсидування; пільгове кредитування і страхування експорту; валютна політика; ввезення і вивіз капіталу; податкові пільги експортерам, їх транспортне забезпечення; інформування і консультоване керівництво підприємств; дипломатична підтримка експортерів; державна політика розвитку експортної бази; підготовка кадрів для зовнішньої торгівлі ;

3. Внутрішня субсидія передбачає бюджетне фінансування національного виробника для підвищення конкурентоспроможності його продукції на внутрішньому ринку порівняно з імпортною.

4. Експортна субсидія передбачає пільги фінансового характеру, що надаються державою експортерам для розширення вивозу товарів за межі країни. В результаті таких субсидій експортери дістають можливість продавати товар на зовнішньому ринку за нижчою ціною, чим на внутрішньому. Експортні субсидії в цілому по економіці звичайно не перевищують 1% вартості експорту оброблювальної промисловості індустріальних країн..

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]