Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Testi_ZED.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
143.36 Кб
Скачать

6. У сфері зовнішньоекономічної діяльності можуть застосовуватися такі види відповідальності:

г) майнова і кримінальна відповідальність.

7. За порушення законодавства України до суб'єктів зед або іноземних суб'єктів господарської діяльності можуть бути застосовані такі спеціальні санкції: …..

- накладення штрафів у випадках несвоєчасного виконання або невиконання суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності та іноземними суб'єктами господарської діяльності своїх обов'язків згідно законодавством України. Розмір таких штрафів визначається відповідними положеннями законів України та/або рішеннями судових органів України;

- застосування до суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та іноземних суб'єктів господарської діяльності індивідуального режиму ліцензування у випадках порушення такими суб'єктами законодавства України, що встановлюють певні заборони, обмеження або порядок здійснення зовнішньоекономічних операцій;

- тимчасове зупинення зовнішньоекономічної діяльності у випадках порушення законодавства України, проведення дій, які можуть зашкодити інтересам національної економічної безпеки.

8. Рівні регулювання зовнішньоекономічної діяльності:

а) національний і міжнародний;

9. Регулювання зовнішньоекономічної діяльності в Україні здійснюється з метою: …..

- забезпечення збалансованості економіки та рівноваги внутрішнього ринку України;

- стимулювання прогресивних структурних змін в економіці, в тому числі зовнішньоекономічних зв'язків суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України;

- створення найбільш сприятливих умов для залучення економіки України в систему світового поділу праці та її наближення до ринкових структур розвинутих зарубіжних країн.

10. Регулювання зовнішньоекономічної діяльності в Україні здійснюється за допомогою:

г) законів України, актів тарифного і нетарифного регулювання, які видаються державними органами України в межах їх компетенції, економічних заходів оперативного регулювання (валютно-фінансового, кредитного та іншого) в межах законів України, рішень недержавних органів управління економікою, які приймаються за їх статутними документами в межах законів України та угод, що укладаються між суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності і які не суперечать законам України.

11. Для іноземних суб'єктів господарської діяльності запроваджуються такі правові режими :

а ) національний режим, режим найбільшого сприяння та спеціальний режим;

12. Для товарів, що імпортуються з держав - членів Світової організації торгівлі запроваджуються такі правові режими:

г) національний режим, режим найбільшого сприяння.

13. Органами державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності в Україні є:

в) державні органи: Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, Національний банк України, Міністерство економічного розвитку та торгівлі України, Державна митна служба України та Антимонопольний комітет України, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі, Органи місцевого управління зовнішньоекономічною діяльністю ;

14. До складу міжнародних органів, що здійснюють регулювання зовнішньоекономічної діяльності, входять:

г) міжнародні міжурядові установи та організації – Організація Об'єднаних Націй (ООН), Організація Економічного Співробітництва та Розвитку (ОЕСР) та консультативні групи держав; міжнародні неурядові установи і організації – Міжнародна торгова палата, Європейська асоціація нумерації, Міжнародна федерація асоціацій перевізників, Міжнародна федерація асоціацій експедиторів

15. Для ведення обліку суб'єкту зовнішньоекономічної діяльності необхідно до митних органів України подати наступні документи: …..

  1. Установчі документи:

  • рішення власника майна або уповноваженого ним органу про створення суб'єкта ЗЕД. Якщо власників або уповноважених ними органів два і більше, такими рішеннями є установчий договір;

  • статут підприємства (якщо відповідно до законодавства це необхідно для створюваної організаційної форми суб'єкта підприємництва), (реєструється в органах виконавчої влади).

  1. Свідоцтво про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності у виконавчому комітеті міської, районної в місті Ради або в районній, міській міст Києва і Севастополя державній адміністрації за його місцезнаходженням (місцем проживання); свідоцтво про реєстрацію представництва іноземного суб'єкта господарської діяльності в Україні.

  2. Довідку органів статистики про занесення суб'єктів підприємницької діяльності - юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) та присвоєння кодів території – КОАТУУ (Класифікатором об'єктів адміністративно-територіального устрою України), форми власності – ЗКФВ (Загальний класифікатор форм власності).

  3. Довідку уповноваженого банку про наявність гривневого та (або) валютного рахунків, прізвище, ім'я, по батькові головного бухгалтера підприємства, №№ телефонів.

  4. Наказ по підприємству про призначення відповідальних працівників за роботу з митницею, їх прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані, зразки підписів, зразок печатки, яка використовується при оформленні документів в митних органах.

Крім зазначених документів суб’єкт ЗЕД подає два примірники облікової картки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]