Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Testi_ZED.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
143.36 Кб
Скачать

Тема3 Митні інструменти регулювання зовнішньоекономічної діяльності

1. Зовнішньоекономічна політика це:

а) система заходів, спрямованих на досягнення економікою даної країни певних переваг на світовому ринку та, одночасно, на захист внутрішнього ринку від іноземних товаровиробників. Митна політика є важливою складовою зовнішньоекономічної політики;

2. Митна політика держави це:

г) система принципів та напрямів діяльності держави у сфері забезпечення своїх економічних інтересів та безпеки, за допомогою митно-тарифних та нетарифних заходів регулювання зовнішньої торгівлі.

3. Митне регулювання це:

б) регулювання питань, пов'язаних із встановленням мит та митних зборів, процедурами митного контролю, організацією діяльності органів митного контролю України;

4. Митне регулювання здійснюється на основі принципів:

б) виключної юрисдикції України на її митній території; виключної компетенції митних органів України щодо здійснення митної політики; законності; гласності та прозорості; додержання прав та охоронюваних законом інтересів фізичних та юридичних осіб; ефективності; єдиного порядку переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України;

5. До основних завдань митного регулювання відносять: зробити вітчизняні товари більш конкурентноспроможними на світовому ринку,допомогти вітчизняним товаровиробникам продати продукцію на світовому ринку,обмежити імпорт,зробивши іноземні товари менш конкурентноспроможними на внутрішньому ринку,не допустити неякісного імпорту товарів.

6. Митний тариф це:

а) систематизований за певною ознакою або ознаками перелік товарів, що підлягають митному обкладанню, проти кожного з яких зазначено одну або кілька ставок митних зборів;

7. Види ставок, що використовується в Митному тарифі:

г) преференційна, повна та пільгова.

8. Функції мита:

г) фіскальна, регулююча, захисна.

9. Тарифна ескалація це:

г) підвищення рівня митного обкладення товарів у міру зростання їх обробки .

10. Номінальна ставка мита це ставка, що:наводиться у переліку тарифів країни,дає загальне уявлення про рівень захисту певної вітчизняної галузі..

11. Ефективна ставка мита розраховується за формулою ,де

–номінальна ставка мита на імпорт кінцевого продукту; –номінальна ставка мита на імпортовані компоненти; –частка вартості імпортних компонентів у вартості кінцевого продукту.

12. Ціновий ефект це:збільшення ціни для внутрішніх споживачів внаслідок врахування мита.У цьому випадку споживачі виносять на собі весь тягар мита,бо зарубіжна ціна постачання залишається незмінною.

13. Фіскальний ефект :проявляється у збільшенні доходів бюджету в результаті обкладання імпорту митом. Він обчислюється як розмір імпорту країни після введення тарифу,помножений на розмір митного збору.

14. Торговельний ефект це:зменшення імпорту як результат введення ,оскільки відбувається зростання його ціни на внутрішньому ринку.

15. Захисний ефект:це зростання внутрішнього виробництва,що спричиняється введенням імпортного мита.

16. Ефект споживання:це зменшення споживання як результат введення мита.Внаслідок більш високої ціни споживачі зменшують споживання продукції.

17. Ефект перерозподілу доходу:визначається перерозподілом доодів від споживачів до виробників продукції,що конкурує з імпортом.Обчислюється як різниця між додатковим прибутком,що одержується виробниками в результаті введення імпортного тарифу,і його витрати на виробництво додаткової кількості товару.

18. Оптимальна ставка мита це:така ставка мита,що максимізує рівень економічного благоустрою країни.Визначення її є найбільш необхідним при невисокій номінальній ставці мита на імпортні товари.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]