Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KURSOVA_в2.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
173.06 Кб
Скачать

Передмова

Методичні рекомендації розроблені для студентів спеціальності "Дизайн" та викладачів, які керують керуванням курсовим проектуванням.

Метою рекомендацій є надання студентам необхідної методичної допо­моги в організації раціональної та ефективної роботи по відбору матеріалів, виконанню і захисту курсового проекту.

Глибоке ознайомлення з проектною інформацією, вміння застосовувати набуті теоретичні знання та практичні навики, аналізувати, творчо інтерпретувати матеріал, застосовувати сучасні комп'ютерні технології - чинники, які визначають рівень і якість підготовки фахівця.

Рекомендації визначають метод та завдання курсових проектів, поради щодо вибору теми, аналізу проектної інформації; проведення дослідження, та творчого пошуку, виконання і представлення проектного рішення, вимоги щодо змісту, обсягу та оформлення робіт, підготовки до їх захисту.

Основні вимоги до виконання курсового проекту

1. Загальні положення

Курсовий проект - є одним із видів творчо-проектної роботи, самостійним навчально-творчим пошуком студента; виконується на 3-у кур­сі з дисципліни "Комп’ютерне дизайн проектування".

Мета курсового проекту - дати студентам навички проведення проектно-творчого пошуку, розвинути у них навички творчої самостійної роботи, оволодіння загальнопроектними та спеціальними методами сучасного дизай­нерського проектування з використанням сучасних комп’ютерних технологій, поглибленим вивченням питань заданого напрямку та теми навчальної дисципліни.

Згідно з Положенням про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах України курсовий проект виконується з метою закріплення, поглиблення і узагальнення знань, одержаних студентами за час на­вчання та їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання.

Основними завданнями виконання курсового проекту є:

  • Закріплення та поглиблення теоретичних знань з конкретної фахової дисципліни;

  • Розвиток умінь студента самостійно систематизувати та аналізувати проектну інформацію з конкретної теми, оволодіння методикою до­сліджень, узагальнень, творчого пошуку, виконання з використанням сучасних комп’ютерних технологій та представлення проектного рішення.

  • Вміння формулювати висновки, пропозиції та рекомендації з проце­су проектних пошуків.

Загальними вимогами до курсового проекту є:

  • створення комп’ютерної моделі проекту;

  • формування експозиційного матеріалу на основі створеної комп’ютерної моделі проекту;

  • цільова спрямованість пошуку;

  • чітка побудова композиції прийнятого рішення;

  • глибина проробки проектної пропозиції;

  • дотримання певної стилістичної основи;

  • переконливість аргументацій;

  • вміння приймати та обґрунтовано захищати проектне рішення;

  • вміння грамотно і на високому художньо-творчому рівні оформити проектний матеріал.

Умо­вою до захисту курсових робіт допускаються студенти, які виконали всі ви­моги навчального плану, подали в установлений термін курсову роботу і отримали позитивний відгук на неї.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]