Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KURSOVAYa_Fedorishin.docx
Скачиваний:
52
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
132.37 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

ІНСТИТУТ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО І ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ

КАФЕДРА МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ

Особливості організації чартерних туристичних рейсів

Курсова робота з дисципліни:

“ОРГАНІЗАЦІЯ ТУРИЗМУ

(ОРГАНІЗАЦІЯ ТУРИСТИЧНИХ

ПОДОРОЖЕЙ)”

Студента ІІ курсу денної форми навчання

Групи ГРТС-63

Федоришина Лева Миколайовича

Науковий керівник:

Київ – 2015

ЗМІСТ

ВСТУП……………………………………………………………………………….3

Розділ 1. Загальна характеристика та історія виникнення чартерних рейсів…...5

1.1. Історія виникнення чартеру……………………………………………………5

1.2. Види чартерних авіаперевезень………………………………………………..6

1.3. Організація чартерних авіарейсів під туристичні авіаперевезення………..10

Розділ 2. Особливості організації чартерних рейсів, чартерна угода………….14

2.1. Загальна характеристика чартерної угоди. Консолідатори………………..14

2.2. Поняття договору чартеру…………………………………………………...16

2.3. Особливості правового регулювання договору чартеру…………………..21

Розділ 3. Сучасний стан авіаперевезень в Україні………………………………27

3.1. Чартерні рейси на українському ринку……………………………………...27

3.2 Проблеми монополізованості чартерного ринку……………………………30

ВИСНОВКИ………………………………………………………………………..32

ПЕРЕДІК ЛІТЕРАТУРИ ТА ДЖЕРЕЛ…………………………………………..34

ДОДАТКИ………………………………………………………………………….35

ВСТУП

Повітряний транспорт швидко та динамічно розвивається і з кожним роком займає все міцніші позиції в загальносвітової транспортній системі. Високі темпи росту популярності обумовлюються постійним розширенням географії подорожей та стійкою тенденцією скорочення термінів поїздок на користь їх частоти. Збільшується частка короткострокових турів на далекі відстані, що пов’язано з розвитком таких видів туризму, як шоп-тури і бізнеc-тури, де визначальним фактором є швидкість доставки. Одночасно зростає конкуренція на туристичному ринку, в зв’язку з чим перед туристичними фірмами постає питання підвищення конкурентоспроможності турпродукту та залучення нових споживачів. Внаслідок підвищення попиту на короткострокові тури, які включають авіаційні перевезення, одним із шляхів зниження собівартості турпродукту є ефективна комерційна взаємодія з авіакомпаніями, за якої туристичні фірми отримують можливість перевезення своїх туристів по зниженим тарифам. Щодо авіакомпаній, то організація перевезень туристів є одним з головних напрямів розвитку їх діяльності. Обсяги перевезень туристів відіграють важливу роль у розробці стратегії авіакомпанії по формуванню парку повітряних суден. Тож можна стверджувати, що питання ефективності взаємодії туристичних фірм та авіакомпаній є основою розвитку туристичних авіаційних перевезень і потребує детального розгляду.

Починаючи з 60-х років обсяги авіаперевезень, що виконуються за допомогою регулярних польотів, насамперед так званих «чартерних», настільки зросли, що ці польоти, що носили спочатку тільки допоміжний, додатковий до регулярних, епізодичний характер, набувають самостійного значення. На повітряному транспорті чартер використовувався і на внутрішніх лініях.

В організації масових туристських подорожей широко використовуються перевезення туристів на умовах чартера. Найбільш вигідні вони туристам і компаніям на серійних маршрутах. Під чартером розуміється фрахт повітряного або морського судна з екіпажем для виконання одиничного рейсу чи певної програми подорожей поза твердого розкладу.

Актуальність теми даної курсової роботи полягає в тому, що чартерні перевезення останнім часом набувають популярності за рахунок більш дешевих цін на перельоти, порівняно з регулярними перевезеннями, відкривають нові туристичні ринки і дають змогу невеликим авіакомпаніям досягти розвитку і відкрити регулярні перевезення. Окрім того чартерні рейси дозволяють дістатися до регіонів, в які не передбачені регулярні перевезення або відсутня достатня кількість місць.

Об'єктом дослідження даної курсової роботи є організація чартерних рейсів, правові й економічні аспекти в чартерних авіаперевезеннях.

Предметом дослідження є різновиди чартерних рейсів, укладання чартерної угоди і організація самого перевезення.

Метою курсової роботи є надання загальної характеристики чартеру,

розглянути історію виникнення чартеру, розкрити поняття договору чартеру і чартерного рейсу, перерахувати види чартерних перевезень, проаналізувати особливості правового регулювання договору чартеру повітряного судна.

РОЗДІЛ 1

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ТА ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯ ЧАРТЕРНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]