Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт 2.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
24.26 Кб
Скачать

III. Корекційно-розвивальна та психопрофілактична робота.

За час проходження практики я відвідала 3 корекційних заняття, які проводила практичний психолог. Вони мені сподобалися, тому що були проведені якісно та відповідально, а головне – вони дуже сподобалися учасникам даних занять.

Відповідно до психокорекційної програми, я провела 2 корекційно-розвивальних заняття з групами дітей. Заняття було проводити досить важко, однак я старалася зробити його цікавим як для себе, так і для дітей. Я підбирала вправи, які зацікавлять дітей та дадуть їм змогу перебороти свої труднощі.

Психолог відзначила мої плюси в роботі з учнями і порадила, які ще корисні вправи можна провести з дітьми.

З учнями 6-Б класу я провела психопрофілактичну бесіду на тему ,,Убережи себе від ВІЛ”. Вона пройшла доволі успішно, всі учні брали участь у обговоренні актуальної на сьогодні проблеми.

Завдяки проведенню корекційних занять, я здобула немаленький досвід корекційної роботи з учнями, зрозуміла, як правильно будувати психокорекційне заняття, які вправи доречно використовувати для корекції тієї чи іншої вади дитини.

IV. Психологічне консультування

Під час практики я відвідала 3 консультативних заняття, які проводила психолог з учнями. Мені дуже сподобалися заняття, проведені психологом, тому що вона намагалася якомога глибше зрозуміти проблеми дітей, спокійно з ними спілкувалася, намагалася підбадьорити.

Я самостійно проводила індивідуальну консультацію з ученицею 6 класу, яка поводила себе на уроці неналежним чином. Я дуже старалася порозумітися з дитиною, зрозуміти в чому суть її проблеми.

V.Методична робота

З перших днів практики я ознайомлювалася з документацією практичного психолога і з тим, як правильно її потрібно оформляти. З психологом я бесідувала з організаційних питань та про те, з якими основними проблемами вона має справу. Я ознайомилася з багатьма психологічними джерелами, які допомагають психологу організувати свою роботу.

VI.Науково-дослідницька робота

Тема моєї науково-дослідної роботи ,,Діагностична робота психолога з сім’єю”. Для того, щоб виявити проблеми сімей третьокласників, я використала методику ,,Малюнок сім’ї”. У процесі експериментальної роботи було виявлено, що переважна частина сімей учнів 3 класу незгуртована, в них наявний низький рівень емоційних зв’язків між членами. Було також виявлено те, що деякі діти не відчувають належної підтримки від свої батьків, через що почувають себе некомфортно, незахищено, потребують більше уваги, батьківської любові та розуміння. Багато дитячих малюнків свідчать про те, що лише один з батьків є для дитини авторитетом, над цим, звичайно, батьки повинні багато працювати, зуміти завоювати прихильність та довіру дитини.

Аналізуючи малюнки, було визначено те, що досить великий відсоток дітей є агресивними, конфліктними і демонстративними, що може бути спричинено негативною ситуацією в сім’ї; зумовлено недоліками виховання дітей, гіпоопікою. Батькам варто більш уважно ставитися до своїх дітей, слідкувати за тим, щоб вони гармонійно розвивалися, росли порядними, стриманими, вміли знаходити вихід в нестандартних ситуаціях. Великою мірою саме від сімейного виховання і залежить поведінка дитини та її ставлення до оточуючого світу.