Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТБВ.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
286.99 Кб
Скачать

15. Відомість матеріально-технічних ресурсів.

Машини,обладнання, устаткування та інструменти, пристосування

Один.

вимір.

Кількість

1

Екскаватор ЕО-4121(об’єм ковша 0,8м3), пряма лопата

Шт.

1

2

Автосамоскид КАМАЗ 5511

Шт.

6

3

Бульдозер ДЗ-35С

Шт.

1

4

Каток ДУ-29А

Шт.

1

5

Нівелір з рейкою НВ-3

Шт.

1

6

Теодоліт ТТ-2

Шт.

1

7

Шнурок довжиною 45м

Шт.

3

8

Рулетка вимірна РЗ-20 в закритому корпусі

Шт.

1

9

Сокира

Шт.

1

10

Кувалда

Шт.

1

16. Кількісно-кваліфікаційний склад бригади.

Номер бригади

Номер ланки

Спеціальність

Розряд

Число робочих

Даного розряду

В ланці

1

Машиніст екскаватора

VI

1

7

Шофер

II клас

6

2

Машиніст бульдозера

VI

1

2

Машиніст катка

VI

1

17. Технологія виконання земляних робіт при влаштуванні котловану.

Визначають склад робіт по розробці ґрунту на будівельному майданчику і вибирають механізми для їх виконання Розрізняють декілька основних типів робіт. Уривка котловану, траншей. Ґрунт розробляють в котловані (траншеях) за допомогою екскаватора з навантаженням його в транспортні засоби для вивозу з котловану; за допомогою екскаватора на виміт для зворотної засипки пазух і розкладають по периметру котловану. Ґрунт вивозять самоскидами у планувальну насип або у відвал. Дно котловану зачищають вручну, бульдозером або екскаватором-планувальником для видалення недобору ґрунту. Зворотну засипку пазух виконують за допомогою бульдозера ґрунтом, розробленим екскаватором на виміт. Одночасно зі зворотним засипанням пошарово ущільнюють ґрунт в пазух за допомогою ручних пневмоущільнювачів. Планування будівельного майданчика. Ґрунт розпушують за допомогою причіпних тракторних розпушувачів, переміщують з виїмки в насип за допомогою бульдозера або скрепера в залежності від середньої дальності переміщення ґрунту. Пошарово вирівнюють ґрунт в планувальній насипу за допомогою бульдозера і ущільнюють за допомогою причіпних ковзанок. Підвіз відсутнього ґрунту з резерву (кар'єра). Ґрунт в кар'єрі розробляють за допомогою екскаватора з навантаженням його в транспортні засоби. Підвозять ґрунт з резерву автосамоскидами. Вивезення зайвого ґрунту з майданчика у відвал. Ґрунт розпушують за допомогою причіпних тракторних розпушувачів. Загальне планування будівельного майданчика за допомогою бульдозера. Обраний склад робіт і відповідні механізми для кожного конкретного випадку записують у відомість обсягів і трудомісткості робіт, використовуючи каталоги механізмів, вказівки цього посібника і дані ЕниР 2-1.

Розробку котловану виконують однією або декількома проходками, розміри, яких відповідають поперечному профілю забою.

Екскаваторним забоєм називають робочу зону, що включає: майданчик, на якому розташовано екскаватор, частину масиву ґрунту, що розробляється, і площадку де розміщується під навантаження транспортний засіб або відвал ґрунту.

Розробку котловану проводять поперечними або поздовжніми проходками на всю ширину або довжину до проектних позначок з недобором ґрунту, перед баченого будівельними нормами. При розробці котловану перебір ґрунту не дозволяється.

Розроблений ґрунт відвозять автосамоскидами за межі будівельного майданчика. Установку транспортних засобів під завантаження здійснюють за попередньо поставленими віхами. Зачищення дна котловану до проектної позначки виконують за допомогою легких бульдозерів.

Загальні рішення з технології розробки і транспортування ґрунту обирають залежно від прийнятого методу виконання робіт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]