Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗЕД п-ва - відповіді.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
68.61 Кб
Скачать
  1. Суб’єкти, об’єкти та види зовнішньоекономічної діяльності.

ЗЕД – д-ть суб’єктів госп д-ті, як укр. так і іноз побудована на взаємовідносинах між ними як на терит У так і за її межами.

СУБ’ЄКТИ: суб’єкти госп д-ті, які працюють в зн економ сфері, мають відокремлене майно і несуть відповідальність за своїми зобов’язаннями

ОБ’ЄКТИ: різноман види госп д-ті, яка здійснюється в зн економ сфері.

ВИДИ: експ та імп товарів, капіталів,послуг та роб сили; виробн, транспортно-експедиційні, страхові, консультац, маркетингові, посередницькі, облікових тощо; міжнар фіні операції та операції з ЦП у випадках; створення суб'єктами ЗЕД банківських, кредитних та страхових установ за межами У; ін види ЗЕД, не заборонені законами У.

  1. Вантажна митна декларація: призначення, структура, особливості заповнення.

ВМД – це заява, що містить відомості про товари, тр засоби та мету їх переміщення через митний кордон У або про зміну митного режиму щодо цих товарів, а також інформ, необхідну для здійснення митного контролю, митн оформлення, митн статистики, нарахування митних платежів.

ВМД заповнюється на товари, ФВ яких перевищує суму, еквівалентну 100 євро, а також на товари незалежно від їх ФВ:при надходженні товарів на митний ліцензійний склад;під час митного оформлення товарів, які підлягають експортному контролю;підакцизні товари; гуманітарна доп. ВМД складається на партію товарів за умови, що до всіх товарів означеної партії застосовується єдиний митний режим.

Оформлена ВМД – це документ, що засвідчує надання державою суб'єкту ЗЕД права на розміщення товарів або ін предметів у визначений митний режим.

ВМД оформлюється на єдиних стандартних бланках встановленого зразка А4, що виготовляються друкарським способом. Оформлення ВМД з використанням інших бланків не допускається.Для митного оформл використ бланки аркушів ВМД: основних – форми МД-2 та додаткових – форми МД-З. В окремих випадках замість МД-3 допускається МД-8.

Якщо партія складається з товарів, що мають різні коди за правилами кодификації за УКТ ЗЕД, а також коли товари з однаковим кодом мають різні дані (країна походження, торгуюча крана, валюта оцінки та ін.), складається додатковий аркуш ВМД (МД-З), який дає можливість декларувати товари ще трьох найменувань. Одна декларація складається не більше як на 99 товарів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]