Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия MV4410 - МУ до ДРБ , 2012.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
261.63 Кб
Скачать

4.6. Формули

Формули вписують по центру сторінки з комою наприкінці. На рівні нижнього рядка формули біля правого краю аркуша в круглих дужках пишуть ії номер.

Після формули з нової строки пишуть слово «де» і на цій же строкі подальше з абзацу треба подати пояснення до символів, числових коефіцієнтів у формулах в тій послідовності, в якій вони дані в формулі. Після слова «де» двокрапка не ставиться.

Наприклад:

(1.3)

де ¾ продуктивність праці, од. виміру;

¾ затрати праці, од. виміру;

¾ період, од. виміру.

Рівняння і формули треба виділяти з тексту вільними рядками: вище і нижче кожної формули залишати не менш одного вільного рядка. Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його слід перенести після знака рівності (=) або після знаків плюс (+), мінус (-), множення ( ) і ділення (:).

При посиланні в тексті на формулу необхідно вказати її номер в дужках: наприклад, «у формулі (1.3)».

5. Захист дипломної роботи

5.1. Організація попереднього захисту дипломної роботи бакалавра

Виконану та оформлену згідно з вимогами ДРБ в непереплетеному вигляді студент подає на розгляд консультанту зі спеціальної частини, а після його підпису в листі завдання, на титульному лісті - разом з графічним матеріалом у вигляді демонстраційних таблиць у форматі А 4 - керівнику, який пише відгук на неї, де оцінює як якість виконання самої роботи, так і працю студента над нею і робить висновок про можливість допуску дипломної роботи до захисту (Додаток Л). Після цього керівник ставить свій підпис на титульній сторінці ДРБ.

У разі позитивного відгуку керівника дипломна робота разом з відгуком керівника, демонстраційними таблицями подається студентом до комісії для проходження попереднього захисту на кафедрі (склад комісії та дата попереднього захисту ДРБ встановлюються завідувачем кафедри). Метою попереднього захисту ДРБ є оцінка фахівцями кафедри рівня готовності роботи до прилюдного захисту. Така оцінка розглядається, перш за все, як форма допомоги студент у доведенні роботи до встановлених вимог зі змістового наповнення, а також з оформлення і супроводжується, у разі необхідності, конкретними рекомендаціями з її доопрацювання. У разі наявності зауважень студент повинен усунути недоліки в роботі, доопрацювати матеріал.

Дипломні роботи, які подані на кафедру з порушенням встановлених термінів роботи комісій попереднього захисту, без відповідного дозволу завідувача кафедри до розгляду не приймаються.

У разі позитивного рішення комісії щодо попереднього захисту ДРБ завідувач кафедри приймає рішення про допуск студента до захисту роботи на засіданні ДЕК, в підтвердженні чого ставить свій підпис на титульній сторінці роботи. В цьому випадку робота може бути здана в перепліт, а після цього – направлена на рецензію рецензенту. Якщо завідувач кафедри вважає за неможливе допустити роботу до захисту через її незадовільну якість, це питання має бути заслухано на засіданні кафедри за участю керівника.

На вимогу рецензента студент зобов’язаний подати необхідні пояснення стосовно усіх питань дипломної роботи.

В рецензії визначаються відповідність змісту роботи обраній темі, її теоретичний рівень, глибина проведеного аналізу, доцільність рекомендацій, їх обґрунтованість. Наприкінці рецензент ставить загальну оцінку роботи, що рекомендується при відповідному захисті – «відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно», та підписує рецензію, що має бути завірено печаткою. Без рецензії Дипломна робота до захисту не допускається.