Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия MV4410 - МУ до ДРБ , 2012.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
261.63 Кб
Скачать

4.3. Перерахування

Перерахування, при необхідності, можуть бути приведені усередині пунктів або підпунктів. Перед перерахуванням ставлять двокрапку. Перед кожною позицією перерахування варто ставити малу літеру українського алфавіту.

Для подальшої деталізації перерахування варто використовувати арабські цифри з дужкою (другий рівень деталізації).

Перерахування першого рівня деталізації друкують малими літерами з абзацного відступу, другого рівня – із відступом у 5 літер щодо місця розташування перерахувань першого рівня.

Наприклад:

а) основні засоби;

б) обігові засоби:

1) обігові виробничі фонди;

5) фонди обігу.

4.4. Ілюстрації

Текст дипломної роботи може ілюструватись рисунками, схемами, діаграмами, графіками тощо. Зміст ілюстрацій, які розміщуються у дипломної роботі, має доповнювати текст роботи, поглиблювати розкриття суті явища. Кількість ілюстрацій визначається їх змістом і повинна бути достатньою для того, щоб надати тексту роботи ясності та конкретності.

Ілюстрації необхідно розташовувати в роботі безпосередньо після тексту, де їх згадано вперше або на наступній сторінці.

Всі ілюстрації (рисунки, схеми, діаграми тощо) називають рисунками і позначаються словом «Рис.». Номер ілюстрації, її назва розміщують послідовно під ілюстрацією з абзацного виступу (без крапки наприкінці назви).

На всі ілюстрації мають бути посилання в тексті. Посилання на ілюстрації пишуть скорочено: наприклад, «рис. 2.2.». У повторних посиланнях на ілюстрації треба вживати скорочено слово «дивись»: наприклад, «див. рис. 2.2.».

4.5. Таблиці

Цифровий матеріал, як правило, повинен оформлюватися у вигляді таблиць. Таблицю слід подавати в роботі безпосередньо після тексту, де її згадано вперше або зразу на наступній сторінці таким чином, щоб її можна було читати без повороту тексту або з поворотом за годинниковою стрілкою.

Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею симетрично до тексту малими літерами, крім першої прописної без крапки наприкінці назви. Слово «Таблиця» із зазначенням її номера починають з великої літери та розміщують в правому верхньому куті над відповідною назвою таблиці (див. табл. 4.1).

Таблиця 4.1

Назва таблиці

Головка таблиці

Рядки

Назва рядків

Назва граф таблиці

1.

2.

Боковик (заголовки рядків)

Назви граф повинні починатися з великих літер, підзаголовки з маленьких, якщо вони складають одне речення із заголовком, і з великих, якщо вони є самостійними.

Вертикальні графи нумерують у тих випадках, коли в тексті на них є посилання або якщо таблицю частково переносять на наступну сторінку, а також при виконанні розрахунків за даними, які розміщені в різних графах. Графу з порядковим номером рядків до нумерації граф не включають.

Таблицю з великою кількістю рядків можна переносити на наступний аркуш. При переносі частини таблиці на інший аркуш назву таблиці та слово «Таблиця» з її номером вказують один раз над першою частиною таблиці, над іншими частинами у верхньому куті праворуч пишуть слова «Продовження табл.» і вказують номер таблиці, наприклад, «Продовження табл.2.3».

Таблицю з великою кількістю граф можна ділити на частини і розміщувати одну частину під іншою в межах однієї сторінки. Якщо рядки або графи таблиці виходять за формат сторінки, то в першому випадку в кожній частині таблиці повторюють її головку, в другому випадку ¾ боковик.

У таблицях слід обов’язково зазначити одиниці виміру. Якщо одиниці виміру є однаковими для всіх показників таблиці, вони наводяться у заголовку через кому. Одиниці виміру мають приводитися у відповідності до стандартів. Чисельні значення величин у таблиці повинні мати однакову кількість десяткових знаків.

Нижче кожної таблиці треба залишати не менш одного вільного рядка.

На всі таблиці повинні бути посилання в тексті роботи. Посилання на таблиці пишуть скорочено: наприклад, «у табл. 2.3». У повторних посиланнях на таблиці треба вживати скорочено слово «дивись»: наприклад, «див. табл. 2.3». Якщо цифрові або інші дані в будь-якому рядку таблиці не подають, то в нього ставлять прочерк.