Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия MV4410 - МУ до ДРБ , 2012.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
261.63 Кб
Скачать

3.2.2. Вимоги до теоретичного розділу

Теоретичний розділ розкриває основні теоретичні положення щодо теми дипломної роботи. Він має містить огляд спеціальної, нормативної літератури, законодавчих матеріалів, сучасний досвід функціонування світових та вітчизняних підприємств в аспекті обраної теми.

Теоретичний розділ є основою для розробки прикладних аспектів обраної теми, які студент повинен викласти в подальших розділах дипломної роботи бакалавра.

Результатом розділу є висновки щодо теоретичних засад проблеми з обраної теми.

3.2.3. Вимоги до аналітико - пропозиційного розділу

Аналітико - пропозиційний розділ включає загальну техніко-економічну характеристику підприємства за останні 2-3 рокі, аналіз окремих напрямків його діяльності залежно від теми роботи (наприклад, обсяг реалізації, загальні витрати виробництва, вартість основних засобів, загальна чисельність працюючих, рівень продуктивності праці, фонд оплати праці, середня заробітна плата, прибутковість, рівень рентабельності продукції, виробництва, фондовіддача, витрати на одну гривню товарної продукції та інші), аналіз фінансової звітності підприємства.

Усі аналітичні розрахунки, таблиці, графіки, діаграми мають супроводжуватися висновками, які дозволяють визначити сутність економічних процесів, що спостерігаються на підприємстві, їх особливості, тенденції та виявити недовикористані резерви.

Зазначений аналіз дозволяє виявити «вузькі», проблемні місця підприємства і на цій основі - запропанувати пропозиції, яки поліпшать роботу підприємства за сучасних умов становлення і розвитку ринкових відносин. Пропозиції можуть мати вигляд організаційних, економічних, фінансових, інноваційних та інших заходів.

З одної із запропонованих пропозицій треба зробити необхідні техніко - економічні розрахунки з визначенням розміру очікуваного економічного ефекту, що буде отриманий внаслідок впровадження запропонованого заходу у практику підприємства і які підтверджують практичну значущість пропозиції.

Аналітико - пропозиційний розділ має бути закінчено висновками, де в стислій формі наводяться результати аналізу, формулюються пропозиції щодо удосконалення діяльності підприємства та визначається розрахована економічна ефективність.

3.2.4. Вимоги до спеціального розділу

Розділ з охорони праці (спеціальний розділ) є обов’язковим розділом роботи. Спеціальний розділ включає заходи, яки забезпечують запобігання на підприємстві нещасних випадків, професійних захворювань та захист навколишнього середовища.

Керівництво цім розділом виконується викладачем відповідної кафедри, який відповідає за методичне забезпечення тематичного дослідження та правильність його виконання студентом.

3.2.5. Вимоги до висновків

Кожний розділ завершується висновками, в яких в стислій вказуються одержані теоретичні та практичні результати.

Загальні висновки узагальнюють висновки теоретичного та аналітико- пропозиційного розділів. Даний розділ містить викладання найбільш важливих теоретичних та практичних результатів дослідження з точки зору мети дипломної роботи та поставлених у вступі завдань; пропозиції щодо вдосконалення діяльності підприємства з розрахованими показниками ефективності одного зі запропонованих заходів.