Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия MV4410 - МУ до ДРБ , 2012.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
261.63 Кб
Скачать

5.2. Перелік документів, яки подаються у дек

Перед початком засідань деканат подає у ДЕК такі документи:

1) наказ (витяг з наказу) ректора ОНПУ про затвердження складу ДЕК;

2) список студентів екзаменаційної групи, які допущені до захисту дипломних робіт, за підписом декана факультету;

3) довідка від деканату про виконання студентом навчального плану та про одержані ним оцінки з теоретичних дисциплін, виробничих практик.

Перед захистом дипломної роботи секретар ДЕК повинен отримати від студента такі матеріали та документи:

1) паспорт студента, залікова книжка;

2) виконану дипломну роботу з усіма необхідними підписами на титульному листі (Додаток В), завданні (Додаток Б);

3) письмовий відгук керівника дипломної роботи;

4) рецензію;

5) графічні матеріали;

6) інші матеріали, які характеризують наукову і практичну цінність виконаної дипломної роботи (при наявності - довідки про впровадження пропозицій студента у практичну діяльність підприємства, копії друкованих статей та тез доповідей на конференціях студента за результатами виконання дипломної роботи ).

5.3. Організація захисту дипломної роботи бакалавра у дек

До захисту дипломної роботи студент допускається при умові успішного складання державного бакалаврського іспиту із спеціальності.

Захист дипломних робіт відбувається на відкритому засіданні ДЕК, графік роботи якої затверджує ректор ОНПУ. Тривалість одного засідання не повинна перевищувати 6 академічних годин на день.

Студент стисло доповідає комісії сутність проведеного дослідження, ілюструючи доповідь демонстраційними матеріалами.

У доповіді студент має розкрити актуальність обраної теми, дати характеристику об'єкту і предмету дослідження та доповісти про отримані результати, основні висновки і пропозиції, які він сформулював під час дослідження обраної теми. Під час доповіді необхідно звертати увагу членів комісії на демонстраційний матеріал, коротко пояснюючи його зміст, і на пропозиції, які надані у дипломної роботи. Доповідь не повинна бути тривалою (приблизно10 хвилин).

Після доповіді студент відповідає на запитання членів ДЕК, викладачів, спеціалістів, присутніх на захисті, щодо змісту його роботи. Відповіді студента мають бути конкретними, аргументованими, короткими і коректними.

Після відповіді студента на запитання оголошується відзив керівника та рецензента. При наявності зауважень з боку рецензента студент повинен дати на них відповідь.

Також надається інформація щодо наявності у студента публікацій за темою дослідження.

Процедура захисту протоколюється секретарем комісії. В протокол вносяться відповідні оцінки про захист, записуються питання членів ДЕК і присутніх на захисті, особисті думки членів ДЕК.

За результатами захисту дипломної роботи ДЕК приймає рішення щодо оцінки захисту роботи і про видачу диплома бакалавра державного зразка.

Студент, який отримав на захисті дипломної роботи незадовільну оцінку, має бути відрахованим з університету і в цьому випадку йому видається академічна довідка встановленого зразка. За ним залишається право бути повторно допущеним до захисту дипломної роботи протягом наступних трьох років. Повторна атестація виконується при наявності заяви студента про допуск до захисту, дозволу ректора і рішення дипломної кафедри про затвердження теми і об’єкта дослідження, призначення керівника. На вимогу кафедри тему дипломної роботи може бути змінено, або в межах тієї ж теми матеріали роботи повинні бути студентом суттєво доповнено.

Підсумкову оцінку дипломної роботи бакалавра визначає ДЕК, а її рішення є остаточним і оскарженню не підлягає. У процесі визначення оцінки дипломної роботи враховуються наступні показники якості виконання дипломної роботи:

  • актуальність обраної теми дослідження;

  • спрямованість роботи на розробку реальних практичних рекомендацій;

  • відповідність побудови роботи поставленим цілям і завданням;

  • рівень обґрунтування запропонованих рішень;

  • ступінь самостійності проведення дослідження;

  • рівень викладення роботи та її оформлення.

Якість захисту дипломної роботи враховують:

  • уміння стисло, послідовно, чітко викласти сутність і результати;

  • здатність аргументовано захищати викладені пропозиції;

  • загальний рівень підготовки студента;

  • володіння культурою презентації дипломної роботи бакалавра.

Оцінка якості захисту дипломної роботи бакалавра проводиться, орієнтуючись на наступну таблицю(таблиця 5.1).

Основні умови одержання оцінки такі:

Відмінно (95-100 балів). Дипломна робота є бездоганною, має практичне значення, доповідь логічна і коротка, проголошена вільно, відгук і рецензія позитивні, відповіді на запитання членів ДЕК правильні, стислі.

Добре (75-94 балів). Тема дипломної роботи розкрита, але мають місце недоліки непринципового характеру. В теоретичній частині поверхово зроблений аналіз літературних джерел, недостатньо використані інформаційні матеріали організації, мають місце окремі зауваження у відгуку та рецензії, доповідь логічна, проголошена вільно, відповіді на запитання членів ДЕК, в основному, правильні, оформлення роботи виконано в межах вимог.

Таблиця 5.1

Шкала оцінювання

Шкала оцінювання

Визначення якості навчання

ECTS

Бали за шкалою

100

5

A

95–100

5

Відмінно

B

85–94

4

Дуже добре

C

75–84

4

Добре

D

65–74

3

Задовільно

E

60–64

3

Достатньо

FX

30–59

2

Незадовільно

F

<30

2

Незадовільно

Задовільно (60-74 бали). Тема дипломної роботи в основному розкрита, але мають місце недоліки змістовного характеру. Нечітко сформульована мета роботи, добір інформаційних матеріалів не завжди обґрунтований, заходи і пропозиції, що містяться у другому розділі, непереконливо обґрунтовані, відгуки містять окремі зауваження, доповідь прочитана за текстом, не всі відповіді на запитання членів ДЕК правильні або повні. Є зауваження щодо оформлення роботи.

Незадовільно (35-60 балів). Нечітко сформульована мета дипломної роботи. Розділи погано пов’язані між собою. Аналіз виконаний поверхово, запропоновані заходи випадкові і не мають системи, економічне обґрунтування неповне. Оформлення роботи не відповідає вимогам. Відповіді на запитання членів ДЕК неточні або неправильні.

Дипломна робота до захисту не допускається. Робота подана керівникові на перевірку або на будь – який подальший етап проходження з порушеннями термінів, написана на тему, що своєчасно не була затверджена наказом по ОНПУ, виконана не самостійно, структура не відповідає вимогам, відсутнє економічне обґрунтування запропонованого заходу, недбало оформлена.