Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Office Word 97 - 2003.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
252.93 Кб
Скачать

29. Спортивні товари: асортимент, споживні властивості, вимоги до якості.

Залежно від видів спортивних змагань увесь асортимент спортивних товарів поділяють на групи і підгрупи.

Інвентар для гімнастики:головної, спортивної, художньої,акробатики.

Для легкої атлетики та важкої:для бігу, для стрибків, для кидання, для штовхання.

Для спортивних змагань: спортивної боротьби, боксу, фехтування.

Для водного спорту:для плавання, для підводного плавання, для воднолижного спорту.

Для зимових видів спорту:для лижного, для ковзанярського.

Для спортивних ігор з великим і малим м’ячем: з дерев’яними фігурами, у хокей, для клубних ігор.

Для туризму й альпінізму: для опалення, для освітлення і приготування їжі.

Спортивний одяг: трикотажний – майки, гетри футбольні, костюми купальні, костюми для лижників і фігуристів; із тканин і шкіри – костюми лижні, халати для боксерів, куртки спортивні, костюми для тенісу і фехтування.

Вимоги до якості: Спортивні товари виготовлені з металу не повинні мати: тріщин, подряпин, вм’ятин, шершавої поверхні. Спортивний інвентар виготовлений із застосуванням тканин не повинен мати дефектів ткацтва й оздоблення. Дерев’яні вироби повинні бути без тріщин, здирів ,мати декоративне лакофарбоване покриття. Матеріали які використовують для виготовлення спор.товарів, не повинні мати дефектів, які знижують міцність з’єднання деталей,гострих кутів і виступів.

30.Рибальські товари: асортимент, споживні властивості, вимоги до якості.

Класифікація товарів для рибної ловлі за призначенням: гачкове риболовне знаряддя; сітьові знаряддя лову (ставні сіті, рако ловка);допоміжне знаряддя(садки, сумки, ящики риболовні).

Асортимент рибальських товарів: гачкові рибальські снасті, сітьові спорядження, допоміжне рибальське спорядження.

Гачкові рибальські снасті:Вудлищні: вудки(поплавцеві – застосовують для ловлі риби з берега; проводочні – заст.для ловлі риби на воді (за течією);донні – приз.для ловлі з берега, човна; зимові. Спінінги – скл. з короткого вудлища з котушкою, тягарця, металевого поводка та штучної приманки.Безвудлищні:доріжки;жерлиці;кружки.

Допоміжне рибальське спорядження:підсаки, саки, черпаки, кормушки.

Вимоги до якості:гачки повинні мати високу пружність. Сітьові спорядження повинні бути виготовлені з якісних сіток, без вузлів і розривів. Вудлище повинне бути легким,міцним, пружним і зручним для тримання в руці.

31.Мисливські товари: асортимент, споживні властивості, вимоги до якості.

Класифікація товарів для полювання за призначенням:вогнепальна зброя, боєприпаси, речі для спорядження зброї та догляду за нею(мастило, йоржик);предмети для спорядження собак(повідки. Намордники).

Вогнепальна зброя: мисливські рушниці, гвинтівка, карабін.

За видом ствола рушниці поділяють на:нарізні, гладко ствольні (призначені для стрільби шротом картеччю або кулею на незначній відстані до 50м, рушниці найбільшого калібру (12,16) призначені для стрільби великими набоями на великих звірів), комбіновані(один ствол нарізний,інший-гладкий).

Вимоги до якості: стволи повинні бути строго циліндричної форми, без овальностей в окремих місцях каналу, стінки ствола повинні бути однаковими по всій довжині, порох повинен бути сухим, блискучим, без грудок, патрони повинні мати точну форму,кінці їх щільно закатані або залиті воском.