Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВОПРОС-ОТВЕТ_Сокращенный_2012..doc
Скачиваний:
66
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
57.96 Mб
Скачать

5. Організаційно-штатна структура зрбр.

Боевой состав и организационная структура зрбр и зрп не являються постояннми. Они определяются поставленнями боевыми задчами, особенностями района боевых действий, особенностями прикрываемого объекта и войск, их важностью, типами систем вооружеия и АСУ.

В состав зрбр (зрп) входят:

- КП;

- одна или несколько групп дивизионов;

- озрдн или зрбатр;

- тдн (тбатр);

- подразделения обеспечения и обслуживания.

Бригада (полк), в состав которой входять дивизионы, вооруженные ЗРК (ЗРС) различного типа, являются бригадой (полком) смешанного состава.

Группа дивизионов является тактическим подразделением и имеет в своїм составе два или більше зрдн (зрбатр), тдн (театр), подразделения обеспечения и обслуживания.

Озрдн является тактико-огневым подраазделением - состоит из КП, трех зрбатр, подразделений обеспечения и обслуживания.

Зрдн является тактико-огневым подраазделением, включает в себя ртб, сб, подразделения обеспечения и обслуживания. В зависимости от системы вооружения называются – большой, средней, малой дальности действия.

Тдн (тбатр) является тактико-специальным подразделением и включает в себя ПУ, подразделения хранения, підготовки, проверки и доставки ракет на СП зрдн.

Структурна схема зенітної ракетної бригади (полку)

Структурна схема окремого зенітного ракетного дивізіону

Структурна схема зенітного ракетного дивізіону

6. Основні поняття визначень та складів бойових можливостей підрозділів зенітних ракетних військ.

Боевые возможности подразделений ЗРВ – это совокупность показателей, которые характеризуют способность выполнить ими свои боевые задачи по уничтожению средств воздушного нападения и прикрытию объектов от ударов воздушного противника при использовании имеющихся ресурсов за установленное времят в конкретних условиях обстановки.

Вони залежать вiд бойового складу, озброєння, рацiональностi створених систем вогню, розвiдки та управлiння, укомплектованостi особовим складом, рiвня бойового вишколу та його морально-психологiчної пiдготовки, якості забезпечення бойових дій.

і розвiдувальних, вогневих і маневрених можливостей, а також можливостей з прикриття, по переходу в готовність № 1 та по накопиченню ракет на позицiях дивiзiонiв (батарей).

Бойові можливості складаються з:

  • 1) Вогневих можливостей;

  • 2) Розвідувальних можливостей;

  • 3) Маневрених можливостей;

Маневренi можливостi бригади (групи дивізіонів, дивізіону, зрбатр) характеризуються часом її переведення у похiдне положення, здiйснення маршу на визначену вiдстань, переведення у бойове положення та пiдготовки до ведення протиповiтряного бою у новому районi. Маневренi можливостi залежать вiд характеристик озброєння, вантажних та транспортних засобiв, особливостей району бойових дiй, часу року та доби, рiвня вишколу бойових обслуг.

  • 4) Можливостей з прикриття обєектів (військ);

  • 5) Можливостей по переходу в готовність № 1;

  • Можливостi по переходу у готовність № 1 характеризуються часом, необхiдним для переведення пiдроздiлiв та бригади у готовність № 1 та залежать вiд технiчних характеристик озброєння, особливостей дислокацiї дивiзiонiв, рiвня вишколу бойових обслуг.

  • Потрiбний час дивiзiону для своєчасного вiдкриття вогню складається з часу переходу у готовнiсть № 1, робочого часу зрдн та польотного часу ракети до дальньої межі зони поразки. Для успiшного виконання бойового завдання потрiбний час не повинен превищувати пiдльотного часу повiтряного противника з урахуванням часу запiзнення информацiї, а також роботного часу командного пункту бригади при централiзованому управлiннi. Недотримання цiєї умови веде до необхiдностi проведення додаткових заходiв, спрямованих на пiдвищення бойових можливостей озброєння, скорочення роботного часу, часу запiзнення информацiї та ін..

  • Пiдльотний час повiтряного противника: для дивiзiону – це час його польоту вiд моменту виявлення передовими радiотехнічними пiдроздiлами до дальньої межі зони поразки (додаток 4).