Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВОПРОС-ОТВЕТ_Сокращенный_2012..doc
Скачиваний:
66
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
57.96 Mб
Скачать

34. Рубіж виконання завдання повітряним противником та методика його розрахунку.

Рубіж виконання завдання (РВЗ) повітряним противником -є рубіж, при досягненні якого авіацій противника, здатна застосувати по объекту оборони засоби ураження, які не знищуються бригадою (полком, групою дивізіонів) або знищуються з недостатньою ефективністю а КР та другі безпілотні літальні апарати можуть нанести поразку об'єкту при їх знинщенні.

Розрахунок рубежів виконання завдання повітряним супротивником

Збереження об'єкта, що обороняється, досягається знищенням ЗПН противника на дальності Дзнищ, що повинна бути не менше (рвз - відстані від об'єкта до рубежу виконання завдання (РВЗ) повітряним противником, тобто Дзнищрвз.

Методика розрахунку рубежу виконання завдання повітряним противником

Зберігання об’єкту, що прикривається, досягається знищенням ЗПН противника на дальностях D знищ , яка повинна бути не менше R РВЗ – відстані від об’єкту до рубежу виконання завдання (РВЗ) повітряним противником, тобто D знищ > R РВЗ .

Відстань рубежу виконання завдання повітряного противника (R рвз) від об’єкту визначається за формулою:

R РВЗ пл = r об + R пор + А – для літаків;

R РВЗ кр = L пуску – для крилатих ракет,

де Rпор – радіус ефективної дії по об’єкту залучаємого засоба ураження; він дорінює нулю при застосуванні ЗПН звичайних бомб та 5-15 км при застосуванні ядерних боєприпасів;

r об – радіус об’єкту;

А – віднос бомби.

Віднос бомби розраховується за формулою: А = Vц tпD Н ц ,

де V ц – швидкість цілі;

t п – час падіння бомби;

  • – запізнення бомби;

Н ц – висота польоту цілі.

Vц tп

Ц1 (Л)

D

Ц2 (КРЦ)

Нц1

Нц2

Rпор1

Rпор2

r об

R РВЗ пл

L пуску р ис 1. Рубіж виконання завдання повітряним противником

35. Зміст методики оцінки повітряного противника командиром підрозділу зрв. Висновки, які робить командир підрозділу зрв з оцінки повітряного противника.

Оцінка противника - основний елемент оцінки обстановки при прийнятті рішення на бойові дії (протиповітряний бій), що являє собою об’єктивний аналіз стану і діяльності сил повітряно-космічного нападу, а також інших сил з метою прогнозування замислу і характеру їх дій.

Під оцінкою повітряного противника розуміється об'єктивний аналіз його стану, можливостей та діяльності з подальшим прогнозуванням задуму та характеру його дій у інтересах прийняття рішення на удосконалення системи ППО та організацію бойових дій.

Вихідні дані для аналізу повітряного противника у штабах добуваються постійно, систематично уточнюються по документах вищестоящих штабов та донесінням від підлеглих з'єднань та частин.

Оцiнка повiтряного противника спрямована на викриття задуму і загального характеру удару, визначення характеристик та розпiзнавання кожної цiлi.

Оцінка повітряного противника командиром заключається у всебічному вивченні та аналізу його базування, складу, бойових можливостей і завдань, до рішення яких він буде струмитися, тактичних прийомів і способів дій у інтересах рішення поставлених йому бойових задач.

Оцінка повітряного противника має характер прогнозування.

Висновки із оцінки можливих дій повітряного противника являється імовірними, а точність прогнозування його дій визначається повнотою і достовірністю вихідних даних і обліком всіх факторів, яки могуть впливати на його дії.

Оцінка повітряного противника проводиться: