Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Самостійна робота 25.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
119.81 Кб
Скачать

Розмітка сторінки

Побачити, як розміститься область друку на сторінці, дозволяє команда Розмітка сторінок (Page Break Preview) у меню Вигляд (View). Після вибору команди область друку на аркуші буде виділена пунктирними лініями. На екрані відображуватиметься повідомлення: Для зміни меж сторінки досить перетягнути їх за допомогою миші (You can adjust where the page breaks are by clicking and dragging them with your mouse) . Переміщення мишею товстих синіх ліній, що показують межі сторінки, — один з найпростіших способів завдання області друку. Для повніших налаштувань використовується діалогове вікно Попередній перегляд (Print Preview). Для управління друком окремих об'єктів робочого аркуша: малюнків, кнопок, текстових полів і об'єктів OLE використовується діалогове вікно Формат об'єкту (Format Object).

Попередній перегляд

Зовнішній вигляд сторінок у вікні попереднього перегляду залежить від доступних шрифтів, дозволу принтера, кількості доступних кольорів. Якщо аркуш Excel містить вбудовану діаграму, у вікні попереднього перегляду відображується як аркуш Excel, так і діаграма. Переміщення і зміна розмірів діаграми можливе в звичайному режимі або в режимі розмітки сторінки. Якщо перед натисненням кнопки Попередній перегляд (Print Preview) була виділена діаграма, Excel відображуватиме лише її. Призначення кнопок на панелі інструментів: Далі (Next), Назад (Previous) — дозволяє переглядати подальшу і попередню сторінки документа.

  • Масштаб (Zoom) дозволяє побачити збільшене зображення тієї частини аркуша, де знаходився покажчик миші. Повторне натиснення на кнопку повертає в режим відображення повної сторінки. При збільшенні масштабу розмір друкарської сторінки не змінюється.

  •  Друк (Print) — відкриває діалогове вікно, яке дозволяє задати установки параметрів друку і виконати друк виділеного аркуша або всього документа. Вікно Друк (Print) розглянуто в наступному розділі.

 Сторінка (Setup) — служить для налаштування параметрів роздруковуваних сторінок. Натискуйте кнопку, і на екрані відображуватиметься діалогове вікно Параметри сторінки (Page Setup)розглянуте в попередньому розділі.

  •  Поля (Margins) — дозволяє відображувати або приховати маркери налаштування полий сторінки, полів верхнього і нижнього колонтитулів і ширини стовпців, побачити розміри полів. Маркери можна перемістити, встановивши на них покажчик і натискує при переміщенні кнопку миші.

  •  Розмітка сторінок (Page Break Preview) — служить для перемикання в режим перегляду розривів сторінок. Аналогічна команда є в меню Вигляд (View). У цьому режимі виконується налаштування розривів сторінок активного аркуша Excel за допомогою команд Розривши сторінки (Page Break) або Прибрати розривши сторінки (Remove Page Break) у меню Вставка (Insert).

  •  Закрити (Close) — закриває вікно попереднього перегляду і на екрані відображується поточний аркуш.

  •  Довідка (Help) — відкриває вікно довідкової системи, на якому відображує розділ попереднього перегляду документа.