Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наукова робота з курсу ДОРОБЛЕНО-ПЕРЕРОБЛЕНО.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
35.74 Кб
Скачать
  1. Відношення релігії до розвитку нанотехнологій

Для того, щоб розкрити відношення релігії до нанотехнологій, зробимо це на найбільш яскравих прикладах, які були розглянуті релігійними діячами та викликали бурхливу реакцію.

Стратегічною метою України на протязі всіх 20 років незалежності була інтеграція з Європейським Союзом. Це означає введення європейських стандартів, одним з яких є біометричні паспорти, в які заноситься вся інформація про людину включаючи ДНК людини, відбитки пальців.

Церква категорично проти можливого вторгнення держави в особисте життя людини, бо розглядається як вторгнення до душі людської, яка, згідно релігії, належить Богові.

666 (Число звіра) — число, яке у християнстві символізує Сатану (Антихриста) на противагу «Божим» цифрам 1, 3 і 7. Число звіра записано в Об'явленні Івана Богослова:

«

Хто має розум, нехай порахує число звірини, бо воно число людське. А число її шістсот шістдесят шість.

 »

Святий Іван (Об'явлення Івана Богослова, Глава 13, стих 18)

Три подвійні смуги на штрих-коді будь-якого товару читаються сканером як, тобто число антихриста 666. Чи є це простою випадковістю? Дуже сумнівно. Треба наголосити, що достовірність цього джерела не підлягає сумніву, бо Біблія писалась на протязі дуже великого проміжку часу, в різні часи, в різні покоління, в різних місцях. Апостоли писали незалежно один від одного.

Антихрист широко описаний у Святому письмі.

«Сатана, цей уявний змій, дасть антихристові всяку владу в знаменнях і чудесах помилкових на погублення незатверджених» [1,гл.18] св. Андрей Кесарийский. Згідно Апокаліпсису, прийде царство антихриста, передувати якому буде встановлення міждержавної, єдиної влади. Також, на думку деяких богословів, буде створена єдина фінансова система, а провідні політики передадуть владу антихристу, який встановить повний контроль над всім земним буттям.

Компанія "Апплайд діджитал солюшнз" (АДС) оголосила про те, що Бразилія і Мексика приступили до імплантування вироблених цією фірмою мікрочіпів під шкіру дітям. АДС випускає на ринок які працюють на високих радіочастотах мікрочіпи розміром з рисове зерно, які дозволяють відстежувати все, що завгодно - від товарів до людей. Називається це "диво техніки" "Веричип", яке зможе відстежувати всі переміщення суб’єкта у просторі та заносити ці дані в єдину базу даних.

"І він зробить те, що всім, малим і великим, багатим і вбогим, вільним і рабам було дано знамено на їхню правицю або на їхні чола, і він зробить так, що ніхто не міг ані купити, ані продати, крім того, хто має знамена ймення звірини, або числа ймення його." Джерело:"Одкровення"Святого Іоанна Богослова (Об'явл. 13:16-17)

Мікрочип встановить повний контроль над особистістю, навіть зможе впливати на соціально-психологічний стан індивіда та натисканням однієї кнопки ізолювати людину від суспільства. Чи не є це тим, від чого застережу вали людство ще тисячоліттями тому?

Комп'ютер може взаємодіяти з вбудованим чипом, ізолюючи людину або групу людей, і посилати частоти, які можуть викликати сильні болі або серйозні захворювання, маніпулювати розумом і емоціями людини і навіть убити його. Чіп може робити людей слухняними і агресивними, впливати на їх уявні процеси таким чином, що вони не зможуть нормально думати, а їх дії будуть знаходиться під впливом інформації, яку отримує чіп. Тобто чіп позбавить людину свободи – найдорожчого, що надав людині Господь.

Розглянемо ще один приклад, а саме: надання кожній людині персонального номера платника податку. На перший погляд, комбінація цифр ( не шісток!) не має ніякого антихристського підґрунтя. Проте слід зауважити, що персональний номер, наданий людині, не знімається навіть після її смерті, отже становиться довічним атрибутом, який закріплює за людиною, що закінчила свій земний шлях, певний номер, що ідентифікуватиме її вічно. За християнською ідеологією, земне життя людини є лише підготовчим етапом перед відходом до вічності, тому факт того, що людина залишає після себе матеріальний носій, ознаку, що притаманна лише їй та може бути багаторазово використана у найрізноманітніших умовах , керуючись будь-якими мотивами, по-перше перечить суті людини, життя якої, як і всього живого, є скінченою та по-друге, перечить тому тлумаченню людського життя, яке надано у Книзі Буття.

Якщо чипізація населення тільки починається (про що свідчать не тільки достовірні та серійні прецеденти не тільки в Мексиці та США, а навіть в християнській Росії, яка є державою з сильними позиціями церкви в житті та культурі російського народу), то наявність персонального ідентифікаційного номеру платника податку є законодавчо встановленою нормою в Україні, виконання яких забезпечено законодавцем та є необхідним для всіх особ, що досягли 16-ти річного віку. Виникає необхідність корекції норм з урахуванням інтересів віруючого населення. В Україні є можливість, яка дозволяє в судовому порядку відмовитися від отримання ідентифікаційного номеру, що не може бути оминуто нашою увагою. Проте факт того, з якою інтенсивністю та цілеспрямованістю втілюються в життя проекти, що мають на меті отримання всілякого контролю над особистістю, повинен насторожувати громадськість та отримати належну увагу с боку об’єктів влади. Нав’язуючи на державному рівні такі норми, як ІНН, біометричні паспорти, типізацію, влада в очах християнського середовища становиться тією рушійною силою, що тягне за собою людство до влади антихриста, виконуючи пророцтва, яким вже не одна тисяча років.

Я вважаю, що слід прислухатися до потреб та інтересів усіх верств суспільства, тим паче якщо ці дії несуть, на думку релігійного населення, смертельну небезпеку, а не самовільно вводити нові й нові проекти в життя, мотивуючи це певними нечіткими причинами та мотивами, такими, як боротьба з тероризмом тощо.

Перелік можна продовжувати, але висновок один - є ціла низка здобутків наноіндустрії, що несуть в собі загрозу найвищого масштабу для суспільства з точки зору релігійних поглядів.