Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
конторський службовець.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
509.44 Кб
Скачать

Тема 7. Облік зобов'язань

Інструктаж за змістом занять, організація робочого місця, охорона праці.

Вправи.

Облік довгострокових кредитів банку, векселів виданих, зобов'язань за облігаціями, зобов'язань з оренди. Основні бухгалтерські записи та заповнення облікових регістрів на рахунках класу 5.

Облік короткострокових позик банку. Синтетичний та аналітичний облік по рахунку 60 “Короткострокові позики” або іншого діючого. Заповнення первинних документів та облікових регістрів по рахунку.

Облік розрахунків з постачальниками та підрядниками. Синтетичний і аналітичний облік. Документування господарських операцій. Відображення операцій в облікових регістрах та звітності.

Облік розрахунків за податками та платежами. Порядок нарахування податку на додану вартість. Основні бухгалтерські записи та заповнення облікових регістрів по рахунку 64 "Розрахунки за податками й платежами" або іншого діючого.

Облік оплати праці. Нарахування заробітної плати за погодинною оплатою праці, доплат, премій службовцям, керівним працівникам і спеціалістам сільськогосподарських підприємств.

Нарахування доплат за роботи, виконані у понаднормовий час, святкові дні і оплати за час простоїв.

Нарахування оплати за час відпустки, виконання державних і громадських обов'язків тощо. Порядок ведення обліку розрахунків з оплати праці.

Складання реєстру невиданої заробітної плати. Записи в регістри депонованих сум.

Записи в облікові регістри сум нарахованої заробітної плати, допомоги з тимчасової непрацездатності, відрахувань на соціальне страхування і соціальне забезпечення, утримань із заробітної плати, депонентів і виплати заробітної плати.

Основні бухгалтерські записи та заповнення облікових регістрів по рахункам 67 ''Розрахунки з учасниками", 68 "Розрахунки з іншими учасниками" або інших діючих.

Тема 8. Облік витрат

Інструктаж за змістом занять, організація робочого місця, охорона праці.

Вправи.

Класифікація витрат за елементами. Синтетичний облік витрат за елементами.

Облік виробничої діяльності. Склад витрат на виробництво. Формування та облік собівартості реалізованої продукції. Синтетичний та аналітичний облік витрат діяльності та заповнення облікових регістрів за рахунками.

Облік реалізації продукції, робіт і послуг. Складання первинних документів реалізації продукції, робіт та послуг, розрахунків з визначення собівартості реалізованої продукції.

Складання реєстрів з реалізації продукції, матеріалів, послуг та зведених відомостей з реалізації продукції, матеріалів, послуг. Запис цих даних в облікові регістри.

Тема 9. Облік доходів і результатів діяльності

Інструктаж за змістом занять, організація робочого місця, охорона праці.

Вправи.

Основні бухгалтерські записи та заповнення облікових регістрів за рахунками класу 7. Порядок визначення доходу від реалізації продукції, надання послуг, використання активів іншими підприємствами.

Порядок формування фінансового результату.

Тема 10. Бухгалтерська звітність

Інструктаж за змістом занять, організація робочого місця, охорона праці.

Вправи.

Порядок складання бухгалтерської звітності.

Тема 11. Бухгалтерський облік на підприємствах різних галузей та форм власності.

Інструктаж за змістом занять, організація робочого місця, охорона праці.

Вправи.

Облік на підприємствах різних галузей та форм власності.

Основні бухгалтерські записи та заповнення первинних документів та облікових регістрів.