Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
конторський службовець.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
509.44 Кб
Скачать

Тема 2.5 Облік довгострокових зобов'язань

Умови та форми кредитування банком промислового підприємства. Види кредитів. Державне кредитування підприємств. Облік довгострокових кредитів банків.

Облік довгострокових фінансових зобов’язань.

Тема 2.6 Облік поточних зобов’язань

Облік короткострокових кредитів банків. Облік кредиторської заборгованості за товари, роботи, послуги. Облік поточних зобов’язань за векселями виданими. Облік поточних зобов’язань з бюджетом. Облік поточних зобов’язань із позабюджетних платежів. Облік поточних зобов’язань зі страхування.

Завдання обліку праці та її оплати. Облік особового складу. Облік відпрацьованого часу. Облік виробітку. Документальне відображення обліку праці та її оплати на промислових підприємствах.

Системи і форми оплати праці в Україні. Фонд оплати праці. Основна та додаткова заробітна плата. Фонд основної заробітної плати.

Облік нарахування заробітної плати. Утримання із заробітної плати працівників промислового підприємства та порядок їх обліку. Облік виплати заробітної плати. Облік оплати праці у системі бухгалтерських рахунків.

Відображення у балансі і фінансовій звітності довгострокових й короткострокових зобов’язань.

Практичні роботи:

  1. Відображення операцій з обліку розрахунків з постачальниками та підрядниками на рахунках бухобліку.

  2. Нарахування основної та додаткової заробітної плати.

  3. Утримання із заробітної плати.

Тема 2.7 Облік витрат

Витрати на виробництво: їх класифікація за П(С)БО та порядок визначення. Виробнича собівартість продукції. Загальногосподарські витрати. Витрати операційної діяльності. Витрати від фінансової діяльності. Витрати від участі у капіталі. Витрати від надзвичайних подій. Інші витрати. Система рахунків для обліку витрат: характеристика і взаємозв'язок цих рахунків. Основні бухгалтерські проводки щодо обліку витрат підприємства. Документальне відображення обліку витрат на виробництві.

Калькулювання та калькуляційні статті. Методи обліку витрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції. Незавершене виробництво: його облік та відображення у балансі.

Завдання бухгалтерського обліку готової продукції та її реалізації.

Складський облік готової продукції та первинна облікова документація.

Визначення собівартості реалізованої продукції за П(С)БО. Облік готової продукції та реалізації в системі бухгалтерських рахунків.

Практична робота:

1. Формування та облік собівартості реалізованної продукції.

Тема 2.8 Облік доходів і результатів діяльності

Фінансові результати (прибутки, збитки), порядок їх визначення.

Призначення рахунків класу 7 «Доходи і результати діяльності». Облік доходів від реалізації. Облік іншого операційного доходу. Облік доходу від участі у капіталі. Облік інших фінансових доходів. Облік інших доходів. Облік фінансових результатів та їх відображення у фінансовій звітності.

Практична робота:

1. Порядок визначення фінансового результату діяльності підриємства.