Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
конторський службовець.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
509.44 Кб
Скачать

Тема 6. Автоматизована обробка облікової інформації за допомогою програм “1с: Підприємство”

Загальні питання організації АСО ЕІ. Зміст обліку інформації та її автоматизована обробка. Інформаційна база. Автоматизована система бухгалтерського обліку.

Автоматизована обробка інформації по аналітичному обліку. Автоматизована обробка грошових засобів фінансових та розрахункових операцій. Автоматизована обробка інформації по обліку товарно-матеріальних цінностей. Автоматизована обробка інформації по обліку основних засобів. Автоматизована обробка інформації по обліку праці та її оплати. Автоматизована обробка інформації по обліку готової продукції та затрат на виробництво.

Практичні роботи:

1.Параметри роботи системи.

2.Довідники в програмі.

3.Журнали проводок в програмі. Розрахунок підсумків. Звіти в програмі.

4.Облік касових операцій.

5.Розрахунки з підзвітними особами.

6.Розрахунки з підзвітними особами.

7.Облік товарно-матеріальних цінностей, готової продукції. Звіти.

8.Облік основних засобів.

9. Підготовка початкової інформації до автоматизованої обробки обліку праці та її оплати. Формування масивів. Складання схем технологічного процесу отримання звітів.

10. Формування масивів інформації для автоматизованої обробки обліку готової продукції та затрат на виробництво. Робота з довідниками. Складання схем та звітів.

11.Формування бухгалтерського балансу.

12.Відображення операцій з обліку власного капіталу.

13.Відображення операцій з обліку розрахунків з постачальниками на рахунках бухобліку.

14. Порядок визначення фінансового результату.

Типова навчальна програма з предмета

“Охорона праці”

п/п

Тема

Кількість годин

Всього

З них на практичні роботи

1.

Вступ. Правові та організаційні основи охорони праці.

8

2.

Основи безпеки праці в галузі.

8

3.

Основи пожежної безпеки.

2

4.

Основи електробезпеки.

2

5.

Основи гігієни праці та виробничої санітарії.

4

6.

Надання першої допомоги при нещасних випадках.

6

Всього годин:

30

1. Правові та організаційні основи охорони праці

Зміст поняття "охорона праці", соціально-економічне значення охоро­ни праці. Мета і завдання предмета "Охорона праці", обсяг, зміст і порядок його вивчення. Додаткові вимоги щодо вивчення предмета при підготовці робітників для виконання робіт з підвищеною небезпекою. Основні законодавчі акти з охорони праці: Конституція України, Закон України "Про охорону праці", Кодекс законів України про працю, Закон України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від не­щасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричи­нили втрату працездатності", Основи законодавства України про охорону здоров'я, Закон України "Про пожежну безпеку", Закон України "Про вико­ристання ядерної енергії та радіаційну безпеку", Закон України "Про забез­печення санітарного та епідемічного благополуччя населення". Основні завдання системи стандартів безпеки праці: зниження і усу­нення небезпечних та шкідливих виробничих факторів, створення ефектив­них засобів захисту працюючих. Галузеві стандарти. Правила внутрішнього трудового розпорядку. Колективний договір, його укладення і виконання. Права працівників на охорону праці під час ро­боти на підприємстві, на пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці. Охорона праці жінок і неповнолітніх. Порядок забезпечення засобами індивідуального та колективного захисту. Державний нагляд і громадський контроль за охороною праці, відомчий контроль. Органи державного нагляду за охороною праці.

Відповідальність за порушення законодавства про працю, охорону праці, правил та інструкцій з охорони праці. Дисциплінарна, адміністратив­на, матеріальна і кримінальна відповідальність. Інструктажі з охорони праці. Поняття про виробничий травматизм і профзахворювання. Нещасні випадки, пов'язані з працею на виробництві і побутові. Алкоголізм і безпека праці. Профзахворювання і профотруєння. Основні причини травматизму і професійних захворювань на виробни­цтві. Основні заходи запобігання травматизму та захворювання на виробниц­тві: організаційні, технічні, санітарно-виробничі, методико-профілактичні. Соціальне страхування від нещасних випадків і професійних захворювань. Розслідування та облік нещасних випадків на виробництві, професій­них захворювань і професійних отруєнь.