Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інформатика 57-61.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
46.93 Кб
Скачать

Запити sql і їх використання

Запит SQL - це запит, що створюється за допомогою інструкцій SQL. Прикладами запитів SQL можуть служити запити на об'єднання, запити до сервера, перехресні та підлеглі запити.

Запит на об'єднання

Цей тип запиту комбінує поля (стовпці) з однієї або декількох таблиць або запитів в одне поле в результатах запиту. Наприклад, якщо шість постачальників щомісяця надсилають нові списки устаткування, то з допомогою запиту на об'єднання ці списки можна об'єднати в один. А потім результати помістити в нову таблицю, створену з допомогою запиту на створення таблиці, заснованого на запиті на об'єднання. Для отримання прикладів запитів на об'єднання натисніть кнопку.

Для отримання додаткових відомостей про створення запитів на об'єднання натисніть кнопку.

Запит до сервера

Цей тип запиту відправляє команди безпосередньо в бази даних ODBC, наприклад Microsoft SQL, причому використовуються тільки команди, підтримувані сервером. Наприклад, запит до сервера використовується для повернення або зміни даних.

Для отримання додаткових відомостей про створення запитів до сервера натисніть кнопку.

Керуючий запит

Даний тип запиту створює або вносить зміни в об'єкти бази даних, такі як таблиці Microsoft Access або Microsoft SQL Server.

Для отримання додаткових відомостей про створення керуючих запитів натисніть кнопку.

Підлеглий запит

Цей тип запиту складається з вкладеною в запит на вибірку або запит на зміну інструкцію SQL SELECT. Щоб визначити нове поле, дану інструкцію можна ввести про рядок Поле в бланку запиту. Щоб вказати для цього поля умова відбору, введіть інструкцію в рядок Умова відбору. Підлеглі запити використовуються для:

· Перевірки наявності результатів підлеглого запиту (використовуються зарезервовані слова EXISTS або NOT EXISTS);

· Пошуку значень в основному запиті, які дорівнюють, перевищують або менше значень, що повертаються підлеглим запитом (використовуються зарезервовані слова ANY, IN або ALL);

· Створення підлеглих запитів всередині підлеглих запитів (вкладені запити).

Створення форми

Користувач має можливість створити форму самостійно або скористатися майстром. Майстер форм прискорює процес створення форми, так як автоматично виконує всю основну роботу. При використанні майстра Microsoft Access видає запрошення на введення даних, на основі яких створюється форма. У створених формах майстер можна використовувати для швидкого створення елементів керування у формі. Для налаштування форми слід перейти в режим конструктора.

Для створення простої форми, яка містить один стовпець, використовується кнопка Новий об'єкт.

Передбачувані дії

Створення простої форми з допомогою кнопки Новий об'єкт

Створення форми за допомогою майстра

Створення форми без допомоги майстра

Створення форми на основі кількох таблиць

Створення форми із записів, відфільтрованих в таблиці, запиті або іншій формі

Створення звіту

Користувач має можливість розробити звіт самостійно або створити звіт за допомогою майстра. Майстер з розробки звітів Microsoft Access виконує всю рутинну роботу і дозволяє швидко розробити звіт. Після виклику майстра виводяться діалогові вікна з запрошенням ввести необхідні дані, і звіт створюється на підставі відповідей користувача. Майстер виявиться корисним навіть для досвідчених користувачів, так як дозволяє швидко розробити макет, службовець основою створюваного звіту. Після цього можна перейти в режим конструктора і внести зміни в стандартний макет.

Передбачувані дії

Створення звіту з однієї колонки за допомогою автоотчета

Створення звіту за допомогою майстра

Створення звіту без допомоги майстра

Створення звіту за кількома таблицями