Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інформатика 57-61.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
46.93 Кб
Скачать

Запит на створення таблиці

Створює нову таблицю на основі всіх або частини даних з однієї або декількох таблиць. Запит на створення таблиці корисний для виконання наступних дій.

· Створення таблиці для експорту в іншу базу даних Microsoft Access. Наприклад, потрібно створити таблицю, яка містить кілька полів з таблиці «Працівники», а потім експортувати цю таблицю до бази даних, яка використовується відділом кадрів.

· Створення звітів, які містять дані, що відповідають певному моменту часу. Наприклад, 15 травня 1996 необхідно надрукувати звіт про обсяг продажів, зроблених у першому кварталі, заснований на даних, що містяться в базовій таблиці на 9:00 AM 1 квітня 1996. Звіт, заснований на запиті або інструкції SQL, вибирає з таблиць самі останні дані (дані на 15 травня 96), а не записи на зазначений момент часу. Щоб отримати дані на 9:00 AM 1 квітня 1996, необхідно розробити запит на створення таблиці, в якому потрібні записи відбираються в залежності від вказаного моменту часу і поміщаються в нову таблицю. Потім як основи для звіту слід використовувати цю таблицю, а не запит.

· Створення резервної копії таблиці.

· Створення архівної таблиці, яка містить старі записи. Наприклад, можна створити таблицю, що зберігає всі старі замовлення, перш ніж видалити їх з поточної таблиці «Замовлення».

· Підвищення швидкодії форм і звітів, які базуються на багатотабличних запитах або інструкціях SQL. Наприклад, потрібно вивести на друк декілька звітів, які базуються на запиті, що включає п'ять таблиць, в якому розраховуються загальні підсумки. Щоб прискорити процес, розробіть запит на створення таблиці, який видобуває необхідні записи і зберігає їх в одній таблиці. Потім на базі цієї таблиці створіть звіт або вкажіть її в інструкції SQL як джерело записів для форми або звіту. Це дозволить обійтися без повторних запусків запиту для кожного звіту. Однак слід пам'ятати, що після виконання запиту на створення таблиці дані в цій таблиці не змінюються.

Параметричні і перехресні запити

У перехресному запиті відображаються результати статистичних розрахунків (такі як суми, кількість записів і середні значення), виконаних за даними з одного поля таблиці. Ці результати групуються по двох наборах даних, один з яких розташований у лівому стовпчику таблиці, а другий - у верхньому рядку. Для отримання прикладу перехресного запиту натисніть кнопку. Для отримання додаткових відомостей про створення перехресного запиту за допомогою майстра натисніть кнопку. Для отримання додаткових відомостей про самостійне створення перехресного запиту натисніть кнопку.

Рада. Існує можливість вивести дані в перехресній таблиці без створення в базі даних окремого запиту. Для цього слід використовувати майстер зведених таблиць. У зведеній таблиці користувач має можливість змінювати заголовки рядків або стовпців, що дозволяє аналізувати дані різними способами.

Запит з параметрами - це запит, при виконанні якого в його діалоговому вікні користувачу видається запрошення ввести дані, наприклад умова для повернення записів або значення, яке має міститися в полі. Можна створити запит, в результаті якого виводиться запрошення на введення декількох даних, наприклад, двох дат. У результаті будуть повернені всі записи, що знаходяться між зазначеними двома датами.

Також запити з параметрами зручно використовувати в якості основи для форм і звітів. Наприклад, на основі запиту з параметрами можна створити місячний звіт про доходи. При виведенні даного звіту, на екрані з'явиться запрошення ввести місяць, доходи якого цікавлять користувача. Після введення місяця на екрані буде представлений необхідний звіт. Для отримання додаткових відомостей про запити з параметрами натисніть кнопку.

Можна створити спеціальну форму або діалогове вікно, яке замість діалогового вікна запиту з параметрами буде виводити запрошення на введення параметрів запиту.