Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика преддипломная.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
76.29 Кб
Скачать

Зміст

1. Характеристика підприємства , структура зовнішніх зв`язків . 2

2. Структура та задачі підприємства , характеристика головних підрозділів підприємства . 3

3. Характеристика продукції , які випускає підприємство . 6

4. Техніко-економічні показники підприємства . 8

5. Охорона праці на підприємстві . 9

1 Характеристика підприємства , структура зовнішніх зв`язків

.«Радіоприлад» в строю найбільших науково-виробничих об'єднань країни. До його складу входить головний завод «Радіоприлад», науково-дослідний інститут радіозв'язку (ЗНІІРС), завод «Супутник» та завод «Електроприлад».

Підприємство «Радіоприлад» тісно співпрацює з українськими підприємствами, що випускають бронетехніку (танки, БТР) як для Збройних Сил України, так і за контрактами з інозамовниками. Це найбільші підприємства Харкова - завод ім. Малишева та Харківське КБ ім. Морозова, Київський ремонтно-механічний завод. Ці підприємства в даний час виконують великі замовлення з постачання бронетехніки в Ірак і Таїланд, в випускаються ними об'єктах встановлюється апаратура розробки та виготовлення «Радіоприладу».

Для виготовлення апаратури підприємство набуває матеріали і комплектуючі вироби як українського, так і зарубіжного виробництва. На сьогоднішній день у підприємства кілька десятків постачальників - це і безпосередньо заводи-виробники і фірми-посередники, представники великих зарубіжних компаній в Україну. Продукція, в основному, замовляється за каталогами та інтернет-сайтам. Виробники комплектуючих виробів і матеріалів, в основному, країни Південно-Східної Азії за ліцензіями європейських країн і США. Деякі спеціальні компоненти виробляються в Росії, Білорусії, європейських країнах.

Для виготовлення продукції спеціального призначення, яка працює в умовах важких кліматичних і механічних впливів, матеріали та комплектуючі купуються в особливих виконаннях - «military» (військове) або industry (промислове). Придбання імпортних комплектуючих і матеріалів вимагає проведення робіт з митницею, оформлення необхідних дозволів. Тому підприємству економічно вигідніше купувати їх через фірми-посередники, що працюють на українському ринку.

2 Структура та задачі підприємства , характеристика головних підрозділів підприємства .

Організаційна структура заводу

Директор завода

Зам. директора по економіці

Зам. директора -

Директор ВТФ

Юр.служба

ВГК

Начальник виробництва

ВГТ

ВГМ

ВПіЗ

Помічник по

ТБ та пром-санітарії

Постачання

Головний бухгалтер

Транспортний цех

Механо-

заготівельний

цех

Головний енергетик

ВТК

УРК

Складальний цех

Дільниці механо-заготівельного цеха

Дільниці складального цеха

ПЗ СБУ

ПЗ Міноборони України

Головний инженер

Зовнішньо-торгова фірма завода

Організаційно завод складається з виробничої частини та органів управління ім. Завод є державним підприємством і очолюється директором, який є одноосібним господарським керівником підприємства і працює за контрактом, укладеним з відповідним міністерством.

Першим заступником директора є головний інженер, який керує всією технічною діяльністю заводу. Через начальника виробництва головний інженер здійснює керівництво цехами.

З метою забезпечення керівництва усіма ланками підприємства директор, крім головного інженера в якості першого заступника директора, має кілька своїх заступників, які забезпечують керівництво окремими ланками заводу.

Заступник директора з економічних питань керує діяльністю постачальницьких, фінансових, планових, транспортних служб заводу, відділом праці і зарплати (ВПіЗ).

Питання зовнішньої торговельної діяльності заводу у віданні заступника директора - директор зовнішньоторговельної фірми ДП «Радіоприлад» (ВТФ).

Окрема служба в підпорядкуванні директора - це служба головного контролера (ВТК), в складі якої лабораторія типових випробувань.

Крім того, в підпорядкуванні директора знаходяться управління - з питань режиму та кадрів (УРК), а також юридичне управління.

У підпорядкуванні головного інженера, крім начальника виробництва, знаходяться технічні служби заводу: відділ головного конструктора (ВГК), відділ головного технолога (ВГТ), відділ головного метролога (ВГМ). Крім того, йому підпорядковується головний енергетик заводу, який відповідає за забезпечення енергоресурсами, водою, ділність обладнання. Питаннями техніки безпеки займається помічник головного інженера з техніки безпеки та виробничої санітарії.

Виробничими підрозділами є:

Механо-заготівельний цех і складальний цех.

Механо-заготівельний цех включає в себе заготівельні і обробні ділянки як холодної обробки металів (механічний, штампувальний, слюсарний), так і гарячої обробки (ливарний, гальванічний, лакокрсочний)., А також ділянки виробництва друкованих плат, виготовлення тари.

Складальний цех складається з ділянок армування, монтажу друкованих плат, ділянки джгутів та кабельної продукції, дільниці виготовлення моткових виробів, електромонтажних і регулювальних ділянок окремих складальних одиниць і комплексів апаратури. Роботою цехів керують начальники, роботою дільниць - майстра.

На заводі крім відділу технічного контролю (ВТК) питаннями якості продукції, що випускається (прийманням продукції) займаються спеціальні представники замовляють організацій: Представництво Замовника (ПЗ) Міністерства Оборони України та Представництво Замовника Служби безпеки України.