Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word (2).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
66.05 Кб
Скачать

Шалені матері після ін'єкції контрасту повинні зробити перерву в грудному вигодовуванні протягом 24 годин.

     Ризик серйозних алергічних реакцій на контрастні матеріали, що містять йод, надзвичайно рідкісний. Але відділення радіології добре укомплектовані для боротьби з ними.

     Оскільки діти більш чутливі до радіації, то призначати комп'ютерну томографію (КТ дослідження) дітям можна тільки в тому випадку, коли це абсолютно необхідно.

     Рекомендовано: за добу до комп'ютерної томографії необхідно виключити з раціону газоутворюючі продукти (чорний хліб, молоко і т.д.).

     Результати дослідження на спеціальному обладнанні вивчає спеціально навчений лікар - радіолог. Він дає свій висновок, яке отримує пацієнт або його лікуючий лікар. Можна також роздрукувати всі або частину отриманих в ході дослідження знімків, або отримати їх в електронному (первозданному) вигляді, записаних на компакт-диск.

     Використовуючи комп'ютерну томографію, і лікар і пацієнт можуть бути впевнені, що навіть сама незначна патологія буде виявлена ??вчасно і лікування буде розпочато негайно.

     З розвитком техніки і технологій в медичній діагностиці стають доступні нові сучасні методи. Прикладом такої еволюції може служити магнітний резонанс (МРТ). Завдяки всім цим сучасним інструментам, діагностика та лікування стають все більш і більш ефективними та безпечними.