Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kypsa4.AP.Prokudin.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
435.2 Кб
Скачать

Зміст пояснювальної записки

Результати виконаного дослідження оформляються у вигляді пояснювальної записки - звіту. Її обсяг повинен складати 25-40 сторінок друкованого або рукописного тексту.

Пояснювальна записка складається за таким планом:

  • Вступ;

  • Огляд матеріалів з досліджуваної теми;

  • Аналіз алгоритмів і програм, що реалізують індивідуальне завдання, з визначенням їх переваг і недоліків;

  • Розробка відповідної програмної системи. Перелік недоліків спроектованої програмної системи із визначенням можливих шляхів їх усунення;

  • Висновки;

  • Список використаної літератури;

  • Додатки.

У вступі (1-2 стор.) здійснюється постановка проблеми у відповідності з індивідуальним завданням, формулюється мета дослідження, обґрунтовується актуальність обраної теми, її практичне значення для підготовки спеціаліста, накреслюються шляхи її розв’язання.

Основна частина курсової роботи складається з кількох (як правило, трьох) розділів, що поділяються на підрозділи і охоплюють вузлові питання теми, висвітлені в логічній послідовності.

У першому (оглядовому) розділі необхідно за даними опрацьованих літературних джерел розглянути існуючі методи розв’язання поставленої у індивідуальному завданні проблеми і на основі їх співставлення обрати метод (або комбінацію методів), найбільш відповідний досліджуваній проблемі.

У другому (проектному) розділі курсової роботи необхідно спроектувати по обраному у першому розділі курсової роботи методу алгоритми (у вигляді блок-схем) розв’язання поставленої у індивідуальному завданні задачі.

Третій (робочий) розділ курсової роботи містить результати розробки студентом програмної системи по побудованим алгоритмам, отриманім у другому розділі курсової роботи. Він містить опис розробленої програмної системи, а також технічну документацію на її експлуатацію. В ньому необхідно:

  • охарактеризувати всіх майбутніх користувачів системи з визначенням їх функціональних обов'язків і відповідних прав доступу до системи;

  • запропонувати і описати схему інформаційних потоків та структуру інформаційних сховищ, покладені в основу системи;

  • охарактеризувати всі категорії документів, які функціонуватимуть у системі;

  • навести структуру та вміст словників;

  • описати реєстраційні картки кожної з категорій документів із визначенням та обґрунтуванням всіх типів полів;

  • описати маршрутні схеми пересилання документів у системі.

Висновки мають у стислому вигляді відобразити всі етапи розв’язку поставленого завдання. Вони повинні містити кількісну і якісну оцінку результатів, доведення переваг обраних методів та алгоритмів розв’язку завдання. Якщо було обране не краще рішення, то слід аргументувати свій вибір. Необхідно обґрунтувати практичне значення виконаної курсової роботи для навчального процесу підготовки відповідного фахівця. Слід також вказати на наявні недоліки, які присутні у курсової роботі і окреслити можливі шляхи їх усунення. Висновки і практичні пропозиції мають бути обумовлені змістом курсової роботи.

Список використаної літератури являє собою алфавітний перелік використаних у роботі літературних джерел, на які наявні посилання в її тексті.

Курсова робота може також містити додатки, таблиці, графіки, малюнки, блок-схеми алгоритмів, формули тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]