Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kypsa4.AP.Prokudin.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
435.2 Кб
Скачать

Вимоги до курсової роботи

Курсова робота є самостійним дослідженням, тобто таким, що орієнтоване не на отримання якихось нових наукових результатів, а на вивчення і опис уже наявних у межах конкретної, досить вузької, проблематики. Подібна робота переслідує переважно практичні цілі.

В ході виконання курсової роботи студент повинен оволодіти такими елементарними прийомами:

а) пошук і опрацювання літератури, присвяченої досліджуваним питанням, що має супроводжуватися стислим конспектуванням або реферуванням її змісту;

б) зіставлення різних точок зору на дану науково-практичну проблему з метою виявлення найбільш відповідної поставленому завданню;

в) збирання і систематизація фактичного матеріалу з метою виявлення загальних і часткових властивостей досліджуваних явищ;

г) інтерпретація даних на основі обраного наукового підходу;

д) виконання розрахунково-графічних робіт у відповідності до індивідуального завдання ;

е) письмовий виклад ходу дослідження і формулювання його наукових висновків;

ж) виконання суто технічних вимог до оформлення роботи (виділення в ній розділів і підрозділів, дотримання правил цитування з посиланням на наукові джерела, складання бібліографії).

Виконання курсової роботи

Виконання курсової роботи передбачає виконання поставленого завдання з його теоретичним обґрунтуванням і аналізом можливих варіантів рішення. У вигляді винятку (при обов’язковому погодженні з науковим керівником) правильність розв’язку поставленого завдання може бути доведене теоретичним шляхом, а не за допомогою комп’ютерних засобів, за умови його докладного письмового викладу.

За тиждень до захисту курсової роботи студент повинен подати на кафедру розроблену ним програмну систему та пояснювальну записку. Запропоновану програмну систему необхідно розташувати на одному з серверів комп’ютерного класу для її перевірки і тестування (за погодженням із науковим керівником). Пояснювальна записка повинна містити всю інформацію, здатну забезпечити доступ до цієї програмної системи і її експлуатації.

Порядок виконання курсової роботи

Робота над обраною темою починається з вивчення відповідних літературних джерел. Для повноти висвітлення досліджуваної проблематики слід скористатись каталогами і картотеками провідних наукових бібліотек, бібліографічними покажчиками, покажчиками змісту річних комплектів спеціальних періодичних видань, електронними каталогами бібліотек і т.п., звертаючи увагу також на списки літератури в опрацьованих статтях і книгах, виноски і посилання в підручниках, монографіях, спеціальних словниках і т. ін. Важливим моментом у роботі є з'ясування стану вивченості даної проблеми в сучасній науці.

Логічність викладу, обґрунтованість теоретичних положень і доказовість висновків значною мірою обумовлюються структурою роботи і забезпечуються чіткістю її плану, що має бути попередньо погоджений із науковим керівником.

Виклад результатів дослідження має підпорядковуватись поставленій проблемі і цілком узгоджуватися з її формулюванням. Він повинен відповідати попередньо складеному плану і змістовно поділятись на розділи і параграфи (розділ присвячений висвітленню певного питання, а параграф – його частини).

В логічному ланцюгу висвітлення теми не може бути пропущених ланок. Кожна окрема теза має бути підкріплена фактичними даними і посиланням на точку зору різних авторів, результатами анкетування і експерименту, аналізом наявного в даній сфері практичного досвіду.

Робота має містити також вступ і висновки, що базуються на результатах виконаного дослідження, оформлений у відповідності з загальноприйнятими правилами список використаної літератури і необхідні додатки. На завершальному етапі роботи здійснюється редагування тексту, його доопрацювання з урахуванням зауважень наукового керівника і підготовка до захисту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]